Rođeni na krilima Fajića upisali prvu pobjedu u Premijer ligi BiH

Radiosarajevo.ba
Rođeni na krilima Fajića upisali prvu pobjedu u Premijer ligi BiH
Foto: FK Velež / Velež - Čelik

Nogometaši Veleža savladali su u okviru trećeg kola BHTelecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg rezultatom 1:0.

Jedini gol za Rođene postigao je Nusmir Fajić, koji se najbolje snašao u šesnaestercu nakon ubačaja Ćosića u 19. minutu susreta

Obje ekipe pokazale su dobru igru tokom prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0. 

Nakon gola uslijedio je nešto mirniji period igre. Široki se oslobodio pritiska, ali nije mogao zaprijetiti. Kalezić je slabo šutirao u 37. minuti. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, tako da se na odmor otišlo s prednošću odmaćih od 1:0.

Nedugo nakon početka drugog dijela utakmice, nakon kontre Kalezić je još jednom bio u šansi, ali Zlomislić je opet odbranio. U drugom poluvremenu Široki je kontrolisao igru, ali odbrana Rođenih bila je na nivou. Gosti su napadali, ali bili su to jalovi napadi. U nastavku bilo je šansi na obje strane, ali do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije