Robert Prosinečki na konferenciji za medije o padu u igri, crvenom, penalu...

Radiosarajevo.ba
Robert Prosinečki na konferenciji za medije o padu u igri, crvenom, penalu...
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Press konferencija nakon utakmice BiH Armenija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino polje u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo remizirala s Grčkom rezultatom 2:2.

Najbolje poluvrijeme otkako ste došli, a onda pad. Zašto niste pokušali ranije zatvoriti utakmicu?

"Da sam zatvorio na 2:0, neko bi pitao zašto nismo igrali kao u prvom poluvremenu. Ušli smo u paniku nakon prvog gola i isključenja Pjanića i onda smo se samo branili. Trebali smo dati taj treći pogodak da utakmica ide jednim mirnim tokom. Desilo nam se da smo pali i trkački. Bili smo uvjereni da je gotova utakmica i mislim da smo tu svi pali. Izgubili smo dva puta po meni, a na kraju smo čak mogli i izgubiti", rekao je Prosinečki.

Da li su jedanaesterac i crveni karton presudni što nismo pobijedili?

Sigurno da jeste. Nisam dobro vidio da li je penal. Kažu da jeste. Crveni karton je brzo izvadio. Ne znam baš da li je bio crveni. Moramo pogledati. Naravno da je to prelomilo utakmicu. Raširili su nas, igrali na bok i na kraju krajeva tako su i dali gol. Sigurno da jeste, pogotovo igrač manje", istaknuo je Prosinečki.

Pjanić vjerovatno dvije utakmice suspenzije?

"Vidjet ćemo koliko će dobiti utakmica, ali sigurno da je to jedan veliki udarac za reprezenetaciju. Do tog kartona bio je izvanredan. Držao sredinu, igrao odlično. Vidjet ćemo koliko je to utakmica i koliko pauze. Imamo jedan period sada da analiziramo i vidimo koje su alternative. Imat ćemo sada duži period u kojem ćemo biti zajedno i imat ćemo više vremena da nađemo rješenje", rekao je Prosinečki.

Zašto Gojak nije ranije ušao u igru?

"Nisam htio Višću mijenjati. Imali smo problema na toj strani, ne samo zbog njega. Uvukla se panika... Gojak je možda i ranije mogao ući, ali teško mi je sada to reći. Mi smo se zadnjih 20 minuta samo branili, a oni su višak igrača vrlo dobro koristili i na kraju izjednačili", istaknuo je Prosinečki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije