Šta je rekao Robert Prosinečki nakon objavljivanja spiska

F. Z.
Šta je rekao Robert Prosinečki nakon objavljivanja spiska
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa današnje press-konferencije

Nakon što je objavio spisak, selektor Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine obratio se prisutnim predstavnicima medija. 

"Ne razmišljam o Pjaniću, jer nećemo plakati za onim koga nema. Otkako sam došao prevelik sam optimist. Neka se Finci prilagođavaju nama. U dobroj smo formi, imamo veliku želju. Protiv Finske nećemo mijenjati sistem. Samo želimo s ovim igračima koje imamo napraviti rezultat. Bit ćemo 7-8 dana zajedno i dosta toga možemo odraditi zajedno.

Sada svi razmišljaju o odmoru nakon teške sezone sigurno, ali sreća je da igramo drugu s Italijom zbog toga što će igrači više razmišljati o utakmici, a manje o odmoru. Ima još vremena dosta do te utakmice i do samih priprema. Treba vidjeti da li ćemo biti spremni za napore i sve što treba. Svi igraju u svojim klubovim standardno, igraju dosta dobro što me veseli i to je najvažnije. Kroz ovih 7-8 dana ćemo sve odraditi najbolje i želimo da u Italiju odemo s tri boda", rekao je Prosinečki.

Muhamed Bešić davno završio sezonu, da li će biti dovoljno spreman?

"Bešiću smo rekli da će morati raditi sam u tom preriodu pauze između kraja prvenstva i početka priprema. Šesti mjesec je najgori zbog tih odmora, a neko je završio davno, kao što je to Bešić u Championshipu. Dobro je što igrači imaju 4-5 dana odmora, jer tu ništa neće izgubiti. Druga stvar je što možemo odmah početi raditi, nema rekuperacije. Kada dolaze dok prvenstva traju onda imamo tu rekuperaciju dva dana. Ovaj put odmah možemo početi raditi", istaknuo je Prosinečki.

Očekivanje od utakmica?

"Finska nam je najvažnija. To je jedna nezgodna reprezentacija. Bit će sigurno teška utakmica i vjerujem da imamo odgovor za to. Nadamo se svi da ćemo pobijediti, a onda ćemo vidjeti šta sa Italijom. Italija je veliki favorit, nije bila na SP, svi je guraju i to je normalno. Ako ostvarimo dobar rezultat u Finskoj, vjerujem da hoćemo, onda nas čeka utakmica sa Italijom za koju vjerujem da će biti izuzetno dobra", istaknuo je Prosinečki.

Da li je Italija zaista favorit?

"Nisam ja rekao da je Italija favorit zato što će nas pobijediti. Oni su favorit zbog toga što su Italija. Vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Italija je reprezentacija koja, pod znacima navoda, treba Europskom prvenstvu. Bitno je da pobijedimo Finsku i onda ćemo vidjeti šta s Italijom. Italija je neloša reprezentacija, čak i dobra. Imaju mlade igrače koji igraju Seriju A, imaju kvalitet. Sa par starijih i iskusnih sigurno će Mancini probati sve da nas dobije. I njima su bitna ta tri boda", rekao je Prosinečki.

Da li je remi s Grčkom stavio dodatni pritisak na ekipu?

"Isto bi razmišljali i da smo dobili Grčku, a to je da se pobijedi Finska. U nogometu je sve moguće. Pa ko je mogao vjerovati da će Liverpool pobijediti Barcelonu. U fudbalu je sve moguće, zato ga i toliko volimo", rekao je Prosinečki.

Fudbaleri iz PL BiH?

"Trenutno mislim da nema fudbalera u Premijer ligi BiH, pogotovo za ove dvije utakmice,  da može pomoći ili dati doprinos reprezentaciji. Pitanje je da li protiv ovakve dvije reprezntacije oni mogu odgovoriti za sve ono što nama treba", rekao je Prosinečki. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije