Prosinečki dovodi novog asa: Još jedan Zmaj završava papire, paklen je igrač

Radiosarajevo.ba
Prosinečki dovodi novog asa: Još jedan Zmaj završava papire, paklen je igrač
Foto: Nedim Grabovica / Robert Prosinečki

Lijepa vijest - ona nogometna stiže jutros iz Hrvatske. Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u budućnosti bi mogao računati na još jednog igrača koji je obilježio 2018. godinu i koji bi trebao nositi dres Zmajeva. 

Riječ je o stoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver (27), koji je rođen u Tomislavgradu, ali je austrijski državljanin. 

Emir Dilaver - undefined

Foto: EPA-EFE: Emir Dilaver

Nakon njegovih sjajnih partija u dresu Dinama iz Zagreba, sve češće se Dilaverovo ime dovodi u vezu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Da se nešto dešava potvrdio je i sam Dilaver.

“Nešto se radi, papire ganjam, tako bih rekao. Moglo bi se nešto dogoditi, vidjet ćemo”, najavio je Dilaver u razgovoru za zagrebačke Sportske novosti.

Dilaver je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije. U prošlosti je u više navrata naglašavao da se osjeća kao Bosanac.

"Nogomet je počeo igrati u Austriji iz Beča, pa je onda otišao u Ferencvaroš iz kojeg ga je Nenad Bjelica doveo u Lech, a potom i Dinamo. Danas je najčvršća karika u odbrani, vođa svlačionice zagrebačkog kluba", piše ovaj hrvatski medij.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije