Slavlje na Grbavici: Juniori Željezničara stigli do šesnaestine Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Slavlje na Grbavici: Juniori Željezničara stigli do šesnaestine Lige prvaka
Nakon sjajnog nastupa u Zagrebu i remije od 1:1 protiv zagrebačke Lokomotive, mladi nogometaši FK Željezničar večerašnjim remijem na Grbavici od 0:0 uspjeli su stići do velikog uspjeha u Omladinskoj Ligi prvaka.

Tačnije, nogometaši Željezničara uspjeli su se plasirati među 32 najbolje reprezentacije Starog kontinenta, čime će dobiti priliku da u narednom kolu zaigra protiv najboljih drugoplasiranih klubova iz originalnih grupa najboljeg europskog nogometnog takmičenja.

Inače, juniori zagrebačkog tima na Grbavici su stigli u nadi da će postići barem jedan pogodak i anulirati prednost juniora Željezničara, koju su imali zahvaljujući pogotku u gostima. Ipak, gosti iz Zagreba nisu uspjeli u tom naumu, te je ekipa koju predvodi trener Joldić stigla do remija pri rezultatu od 0:0, koji je vodi u narednu fazu.

Na ovaj način, juniori Željezničara su upisali petu utakmicu bez poraza na susretima Omladinske Lige prvaka, čime su još jednom pokazali svoju snagu i nadmoćnost nad dosadašnjim protivnicima. Prolazak u šesnaestinu finala Lige prvaka za mlade najbolji je dokaz za to.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije