Remi Liverpoola i Napolija: Barca s prvog mjesta ide u osminu finala

Radiosarajevo.ba
 Remi Liverpoola i Napolija: Barca s prvog mjesta ide u osminu finala
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi

Večeras je Barcelona u jednom od derbija rezultatom 3:1 slavila protiv Borussije Dortmund i tako osigurala plasman u osminu finala sa prvog mjesta grupe F.

Katalonce je u vodstvo doveo Luis Suarez u 29. minuti, a samo četiri minute kasnije Lionel Messi je udvostručio prednost. Do kraja utakmice po gol su postigli još Antoine Griezmann i Jadon Sancho, po jedan na obje strane.

U istoj grupi Inter je došao do veoma važne pobjede na gostovanju kod Slavije Prag rezultatom 3:1 i sada će imati priliku da pobjedom protiv Barcelone u posljednjem kolu izbori plasman u osminu finala.

Dobar meč na Anfieldu su odigrali Liverpool i Napoli, a on je završen rezultatom 1:1.

Dries Mertens je u 21. minuti doveo Napolitance u vodstvo, a konačan rezultat postavio je Dejan Lovren nakon sat vremena igre. Tako će Liverpool i Napoli u posljednjem kolu imati nešto lakši zadatak da izbore osminu finala.

Do gostujuće pobjede došao je Ajax kod Lillea (0:2), a meč RB Leipziga i Benfice je završen bez pobjednika 2:2, dok je ubjedljiv bio Salzburg koji je slavio rezultatom 4:1 na gostovanju Genku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije