Real nakon penala savladao Arsenal, Kolašincu 90 minuta

Radiosarajevo.ba
Real nakon penala savladao Arsenal, Kolašincu 90 minuta
FOTO: Arhiv / Gareth Bale

Fudbaleri Real Madrida poslije boljeg izvođenja penala pobijedili su Arsenal na Internacionalnom kupu šampiona, nakon što je regularni tok meča završen neriješeno 2:2.

Već u 9. minuti Real je ostao s igračem manje nakon što je Nacho dobio drugi žuti karton jer je udarac Lacazettea zaustavio rukom na gol crti. Arsenal je dobio penal koji je realizovao Lacazette. U 24. minuti već je bilo 2:0 i to nakon sjajne akcije Topnika koju je završio Aubameyang.

U 40. minuti i Arsenal je ostao s desetoricom nakon što je isključen Sokratis.

Odmah na početku nastavka trener Kraljeva Zinedine Zidane u igru je između ostalih gurnuo i Balea, koji desetak minuta kasnije jedan odbijanac posprema u mrežu za 1:2.

Samo tri minute kasnije Real je stigao do izjednačenja kada je Asensio pod prečku pospremio ubačaj Marcela s lijeve strane.

Do kraja nije bilo promjene, pa su penali odlučivali pobjednika.

U prvoj seriji promašio je Bale, ali nakon toga su Isco, Varane, Vinicius bili precizni za Kraljevski klub. Kod Arsenala Nelson u prvoj i Saka u trećoj seriji bili su pogađali, ali su Xhaka, Monreal i Burton bili neprecizni i Topnici su upisali prvi poraz na Internacionalnom kupu šampiona.

Naš Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za Arsenal, a vrijedi istaći da je Marco Asensio u 65. minuti zaradio tešku povredu koljena koja bi ga duže vremena mogla odvojiti od fudbalskih terena.

Svoj meč odigrali su i Bayern – Milan, a Bavarci su golom Leona Goretzke u 43. minuti ostvarili minimalnu pobjedu. Zanimljivo, Rade Krunić nije bio među Rossonerima koji su konkurisali za ovu utakmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije