Ronaldo odveo Real u polufinale, Bayern će imati primjedbe na suđenje

Radiosarajevo.ba
Ronaldo odveo Real u polufinale, Bayern će imati primjedbe na suđenje
Madridski Real u utorak je na stadionu Santiago Bernabeu dočekao minhenski Bayern u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka. Kraljevi su u prvom susretu odigranom u Minhenu slavili rezultatom 2:1.

Bayern je zaprijetio već u devetoj minuti. Odlično su kombinovali Alaba i Ribery, ali je na kraju Marcelo izblokirao udarac Thiaga Alcantare. U nastavku akcije Robben je pogodio samo spoljnji dio mreže.

Real je zaprijetio u 23. minuti preko Benzeme. Marcelo je uspio centrirati, ali je Francuz bio neprecizan. Boateng je spasio svoj gol u 28. minuti. Nakon odbijene lopte šutirao je Sergio Ramos, a njemački reprezentativac je izbio loptu s gol linije. Cristiano Ronaldo je bio sebičan u 36. minuti susreta. Imao je slobodnog Benzemu na drugoj stativi, ali je šutirao, a Neuer je spasio Bayern.

Samo dvije minute kasnije u prilici je Toni Kroos, ali udarac bivšeg fudbalera Bayerna izblokirao je Hummels. Bayern je zaprijeio već u narednom napadu, ali je odbrana Reala opet uspješnija od Lewandowskog. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0 na Santiago Bernabeu.

U 50. minuti susreta lopta se odbila do Casemira nakon kornera, a udarac fudbalera Reala odlazi pored gola Neuera. Već u narednom napadu Robben je pokušao lobovati Navasa, ali je Marcelo intervenisao u posljednjem trenutku.

U 51. minuti Robbena je u šesnaestercu srušio Casemiro, a Kassai je pokazao na bijelu tačku. Precizan za vodstvo Bayerna bio je poljski reprezentativac Robert Lewandowski. Mogao je Bayern do drugog gola već u 54. minuti. Robben je odlično uposlio Vidala, ali je Čileanac neprecizan.

Kraljevi su izjednačili u 76. minuti susreta. Svoj 98. gol u Ligi prvaka postigao je Cristiano Ronaldo. Casemiro je odlično asistirao, a Ronaldo je udarcem glavom matirao Neuera. Gosti su do novog vodstva došli već u narednom napadu. Sergio Ramos se spetljao u šesnaestercu i poslao loptu u Navasov gol. Bayern je ostao sa deset igrača u 84. minuti susreta. Drugi žuti karton dobio je Arturo Vidal. Golova u regluranom dijelu susreta više nije bilo, pa su o pobjedniku odlučivali produžetci.

Fudbaleri Reala su u 98. minuti tražili jedanaesterac. Boateng i Casemiro su bili u duelu, ali mađarski sudija nije pokazao na bijelu tačku. Već u narednom napadu pokušao je Douglas Costa, ali njegov udarac odlazi pored gola Navasa. Neuer je spasio Bayern i u 99. minuti. Šutirao je Marco Asensio u donji desni ugao, ali je siguran golman Bavaraca.

Bayern je oštećen u 105. minuti utakmice. Ronaldo je bio u velikom ofsajdu, ali je zastavica ostala spuštena. Portugalac je postigao svoj četvrti gol protiv Bayerna u dvije utakmice. Ronaldo je do brojke od 100 golova u Ligi prvaka došao u 109. minuti susreta. Marcelo je prošao kroz odbranu Bayerna, uposlio Portugalca koji je zatresao mrežu Neuera.

U 112. minuti Real je došao do četvrtog gola. Hummels nije mogao zaustaviti Asensia, a mladi fudbaler Madriđana zatresao je mrežu Nijemaca. Ostalo je bez promjene do kraja susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije