Real Madrid stavio Modrića na transfer listu: Italijani otkrili u koji klub prelazi

Radiosarajevo.ba
Real Madrid stavio Modrića na transfer listu: Italijani otkrili u koji klub prelazi
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić

Luka Modrić je u Real Madrid stigao još na ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura. Iako je na početku svoje madridske avanture bio na udaru žestokih kritika, ubrzo je postao motor Reala i čovjek bez kojeg u Madridu ne mogu.

Hapiten hrvatske nogometne reprezentacije od tada je za Real odigrao 309 utakmica i zabio 18 golova, te upisao 49 asistencija.

Ipak, Zinedine Zidane smatra da može i bez Modrića, a Florentino Perez ga više ne drži na popisu onih koji ne mogu otići, pa španski mediji pišu kako je Lukin boravak u Madridu pred krajem.

Real se sprema na njegovu prodaju i pitanje je samo hoće li Modrić otići u januaru ili idućeg ljeta.

Poznata je i cijena, i ona je oko 10 miliona eura, a italijanski mediji znaju i koja mu je iduća destinacija.

Calciomercato piše kako je prošle zime Modrić pregovarao s Interom i Milanom, ali tada je sve propalo jer se klubovi nisu uspjeli dogovoriti s Realom.

Sada se ponovno aktivirao Milan koji je Modrićev prvi izbor.

Za klub navija od kada je bio dijete, a uzor mu je oduvijek Zvonimir Boban pa je ovaj transfer zapravo logičan. Modrić želi odigrati koju sezonu u dresu Milana pa je spreman i na manju plaću, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije