Real dovodi brazilsku zvijezdu u usponu Rodriga Rodriguesa

Anadolija
Real dovodi brazilsku zvijezdu u usponu Rodriga Rodriguesa
Foto: Arhiv / Zinedin Zidane
Očekuje se da će Real Madrid uskoro završiti posao oko dovođenja brazilske zvijezde u usponu 17-godišnjeg Rodriga Rodrigues, potvrdio je predsjednik Novorizontina, kluba za koji talentovani fudbaler trenutno nastupa, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Rodrigues je u Madridu, gdje će obaviti ljekarske preglede i ukoliko sve bude uredu potpisaće šestogodišnji ugovor sa Realom“, kazao je Genilson Rocha Santos, predsjednik brazilskog kluba za španske medije.

Ukoliko sve protekne prema planu Rodrigues će se 2018. godine priključiti Castilli, koja je ”B” tim “kraljevskog kluba“.

Rodrigues je kompletan napadač, koji može da igra i na boku i u sredini. Brz je, eksplozivan i dosta se dobro razvio od kako je počeo da igra za Novorizontino u 14. godini. Ponosni smo što ćemo ga vidjeti da sjaji na evropskim terenima i što je za njega zainteresovan klub kakav je Real Madrid“.

Ukoliko dogovor dva kluba bude uspješno završen Rodrigues će na ”Santiago Bernabeu” doći sljedeće godine kada postane punoljetan, jer je 18 godina minimalna starost igrača neophodna za međunarodni transfer.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije