Real bolji od Rome: Džeko imao nekoliko šansi, Musa bodrio Dijamanta

Radiosarajevo.ba
Real bolji od Rome: Džeko imao nekoliko šansi, Musa bodrio Dijamanta

Nogometaši Reala na američkoj turneji šampiona sa 2:1 pobijedili su Romu, koju je od prve minute predvodio naš Edin Džeko

Dijamant je na terenu proveo 72 minuta, imao je nekoliko izglednih prilika za postizanje gola, ali nije uspio nadmudriti golmana Navasa. 

Real je u ranoj fazi utakmice došao do vodstva od 2:0. U drugoj minuti prvo je mrežu Rimljana zatresao Asensio, da bi 13 minuta kasnije sjajni Bale udvostručio vodstvo Kraljeva. 

U finišu susreta, u 83. minuti gol nade za Rimu postigao je Strootman, koji je u igru ušao 20 minuta ranije. No, vremena za preokret nije bilo.

Susret u New Yorku pratio je i naš NBA košarkaš Džanan Musa, koji je na svom Instagram profilu objavio kratki video sa stadiona. On je želio dati podršku Džeki s kojim je veliki prijatelj. Musa je odnedavno stanovnik New Yorka, jer će od naredne sezone nositi dres Brooklyn Netsa.

Džeko se sa Romom vraća u Italiju, gdje ga 19. augusta očekuje start Serije A. U prvom kolu idu u goste Torinu, a zatim dočekuju Atalantu, što će biti prilika da Dijamant osveti Sarajevo za nedavni debakl Bordo tima na Koševu od 0:8 u revanš susretu Europske lige. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije