Raskoš bez premca: Zavirite u vile slavnih nogometaša vrijedne milione eura

Radiosarajevo.ba
Raskoš bez premca: Zavirite u vile slavnih nogometaša vrijedne milione eura
FOTO: Screenshot / Vila Frank Lamparda
Svjedočimo ludnici gdje se za nogometaše plaća mnogo više od 100 miliona eura, sa nevjerovatnim zaradama, pa ne čudi ni to da nogometaši imaju basnoslovno skupe domove u kojima borave.

Nedavno je napravljeno malo istraživanje, te su ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu otkrili koji to igrač sa zelenih terena ima najskuplju vilu, prenosi Goal.

  1. Frank Lampard 2004. godine za četiri miliona funti kupio je kuću u Esheru, s bivšom zaručnicom Elen Rivas, no nakon što su prekinuli 2012. godine dao ju je na prodaju. Prvenstveno ju je pokušao prodati za sedam miliona funti, no budući da zainteresiranih nije bilo, odlučio ju je iznajmljivati za 9.000 funti mjesečno. U njoj se nalazi šest spavaćih soba, tri garaže i sauna, a posjeduje i teniski teren, bazen, te je procijenjena na 6,5 miliona funti.
  2. John Terry je 2014. za 4,35 miliona funti kupio kuću Colina Montgomerieja u kojoj je sedam spavaćih soba, šest kupaonica, četiri gostinjske sobe, no problem je što je često na meti lopova. Jednom su Terryja lopovi olakšali za 400.000 funti, a kuća danas vrijedi sedam miliona funti.
  3. Cristiano Ronaldo ima kuću u elitnom dijelu Madrida, a među susjedima mu je i Penelope Cruz. Na 8.600 kvadratnih metara ima sedam spavaćih soba, osam kupaonica, a tu je mini nogometno igralište za Cristiana Juniora. Jedna soba namijenjena je za Ronaldove trofeje, a tu je i bazen. Ronaldo ističe da pola dana voli provoditi u kuhinji svoje osam miliona funti vrijedne kuće.
  4. Jedan od Ronaldovih susjeda je i Kaka, koji u La Finci svoju kuću trenutno iznamljuje Garethu Baleu. Unutar kuće je bazen, ali i velika dvorana u kojoj Velšanin može dodatno vježbati, te vrijedi devet miliona funti.
  5. Lionel Messi prošle je godine za 6,2 miliona funti u Barceloni kupio kuću koju je dizajnirao Luis Garrido, a gotovo polovinu posjeda zauzima bazen. Inače, kuća ima naziv "One-Zero Eco House" jer iz zraka izgleda kao da su tu brojke 1 i 0, a vrijedi 10 miliona funti.
  6. Wayne Rooney u Cheshireu je na mjestu stare kuće izgradio vlastitu vilu u koju je uložio 20 miliona funti, a podijeljena je na tri djela, ima pet spavaćih soba, bazen, dvoranu, jacuzzi, ali i kino, te vrijedi 12 miliona funti.
  7. Najvrijedniju kuću od nogometaša ima David Beckham koji je 2013. za vilu u Londonu platio 31,5 miliona funti. S godinama je vili koja ima osam spavaćih soba, dvije soba namijenjena samo za garderobu, sobu za igru, dvoranu, spa, ali i salon, cijena narasla za osam miliona funti, pa danas vrijedi 39,5 miliona funti. U susjedstvu su mu Robbie Williams, Simon Cowell i Elton John.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije