Rahimić: Finska je težak protivnik, 14 utakmica kod kuće nisu primili gola

Fena
Rahimić: Finska je težak protivnik, 14 utakmica kod kuće nisu primili gola
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Reprezentativci BiH o utakmici sa FInskom

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u nogometu saglasni su u ocjeni kako je Finska, sa kojom će igrati 8. juna, težak protivnik, ali se nadaju da mogu iskoristiti njihove slabosti.

"Finska je težak protivnik, ali nadam se da možemo pobijediti. Rezultati i statistika koje imaju pokazuju da se radi o ozbiljnoj ekipi koja dobro igra i koja 14 utakmica nije primila gola kod kuće", rekao je član Stručnog štaba Nogometne reprezentacije BiH Elvir Rahimić medijima u povodu utakmice protiv Finske.

Izrazio je nadu da će bh. ekipa ''pronaći ključ njihove odbrane'' i uspjeti doći do tri boda.

Reprezentativac Ibrahim Šehić također smatra da Finci imaju kvalitetnu nogometnu reprezentaciju, sa dobrim i uigranim igračima.

"Čeka nas teška utakmica, moramo biti fokusirani. Igrači imaju odličan kolektiv i to je njihova najveća prednost", istakao je Šehić.

Darko Todorović dijeli mišljenje sa kolegama iz reprezentacije, ali i naglašava da nije lako igrati niti sa jednom reprezentacijom te da se treba truditi da bi uspjeli.

"Nijedna ekipa nije lagana, svi treniraju kao i mi", poručio je Todorović.

Utakmicu trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 reprezentativci BiH igrat će 8. juna u Tampereu protiv Finske, a tri dana kasnije u četvrtom kolu u Torinu protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na tabeli grupe ”J” sa maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenije i Lihtenštajn bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije