Radiosarajevo.ba saznaje: Pet sjajnih stručnjaka kandidati za trenera FK Sarajevo

A. Sokolović
Radiosarajevo.ba saznaje: Pet sjajnih stručnjaka kandidati za trenera FK Sarajevo
Foto: EPA-EFE / Walter Zenga

Na Koševu radno. Zemljotres koji je izazvao odlazak Husrefa Musemića s klupe Fudbalaskog kluba Sarajevo nije mnogo poremetio atmosferu u šampionu Bosne i Hercegovine. 

Posljednjih dana agilna Uprava slaže trenersku križaljku i cilj je podredila samo jednom obećanju navijačima - izbor novog trenera do 31. decembra.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, pet je kandidata za novog trenera tim s Koševa. Čelnici kluba već su stupili u kontakte sa svima i razgovori su u toku. 

"Riječ je o velikim i provjerenim imenima. Klub ima veliki plan i obećanje da ćemo dobiti trenera do 31. decembra će biti realizirano", kazao je za Radiosarajevo.ba izvor iz Fudbalskog kluba Sarajevo, koji nas je zamolio da u cilju pregovora ne objavljujemo njihova imena, ali je podvukao da možemo otkriti da je riječ o stručnjacima iz Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva

Walter Zenga - undefined

Foto: EPA-EFE: Walter Zenga

Zanimljivo, ponudu na adresu Fudbalskog kluba Sarajevo poslao je i slavni Italijan Walter Zenga. To je za naš poortal potvrdilo više osoba bliskih FK Sarajevo. 

"Istina je, Zenga je poslao ponudu i ona se mnogo ne razlikuje u primanjima u odnosu na Musemića i njegov stručnih štab. No, morali smo se zahvaliti, jer smatramo da možemo dovesti jednako kvalitetnog trenera za mnogo manje novca", dodao je isti izvor. 

Sabrina Buljubašić - undefined

Foto: FK Sarajevo: Sabrina Buljubašić

Do 31. decembra ostalo je još samo devet dana. Vjeruje se da će to biti dovoljno vremena da Uprava na čelu sa direktoricom Sabrinom Buljubašić završi pregovore i nastavi šampionski put prema tituli.

Upravo direktorica Buljubašić je uključena u pregovore sa svih pet trenera. 

"Cilj ostaje isti - titula, a s novim trenerom to će biti mnogo lakše", dodao je izvor iz FK Sarajevo za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije