Veliki Zmaj se vraća u prvi tim Želje, pregovori s Osimom uspješno završeni

A. S.
Veliki Zmaj se vraća u prvi tim Želje, pregovori s Osimom uspješno završeni
Foto: Radiosarajevo.ba / Stadion Grbavica

Adnan Gušo, nekadašnji uspješni golman Željezničara i reprezentacije Bosne i Hercegovine, vratio se u prvi tim ekipe s Grbavice, u klub u kojem je proveo najljepše dane karijere. Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdio i sam nekadašnji golman Plavog tima i Zmajeva, koji je uspješno završio pregovore s novim šefom stručnog štaba Amarom Osimom.

"Razgovarali smo i mogu potvrditi da sam se za pet minuta dogovorio sa šefom (Osim, nap. a.). Radujem se novim izazovima", kazao je Gušo za Radiosarajevo.ba.

On će na Grbavici u stručnom štabu Plavih biti trener golmana, gdje će pored Osima i njega još biti Almir Memić i Adin Mulaosmanović.

Adnan_Guso_reprezentacija_1_RSA.jpg - undefined

Gušo je proteklih dana bio na odmoru s porodicom. Odmarat će do 14. januara kada je zakazana prozivka. 

"Znam šta nas čeka, idemo raditi", kazao je Gušo za naš portal, koji je sredinom 2016. godine bio i trener golmana u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koji je posljednjih mjeseci radio u omladinskom pogonu.  

Adnan Gušo (43) je u svojoj golmanskoj karijeri branio za Željezničar, Erzurumspor, Spartak Moskvu, Craiovu, Dinamo Bukurešt, Pitesti, Pandurii i Olympiakos iz Nikozije.

Za reprezentaciju BiH je branio na 24 utakmice u periodu od 1997. do 2007. godine, a karijeru je okončao 2012. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije