Pukki, najbolji igrač Finske, otvorio karte uoči meča sa Zmajevima

Radiosarajevo.ba
Pukki, najbolji igrač Finske, otvorio karte uoči meča sa Zmajevima
Foto: Twitter / Teemu Pukki

Selekcija Finske sinoć je stigla u Zenicu, a pred večerašnji trening na stadionu Bilino održali su pres konfrenciju na kojoj se obratio i napadač Teemu Pukki, koji je u odličnoj formi ove sezone.

Napadača engleskog Norwicha Pukkija, koji je u prvom meču i pobjedi Finske s 2:0 bio ključni igrač svog tima, bh. novinari upozorili su kako će, sada, na njega biti usmjerena dodatna pažnja bh. odbrane, piše scsport.ba

Zmajevi nastavili pripreme za susrete sa Finskom i Grčkom

“Imali smo situaciju kada smo pobijedili kod kuće, ali sutra će borba biti teška. Mi ćemo igrati našu igru i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, kazao je Pukki.

Na pitanje o svom suigraču iz Norwicha, bh. nogometašu Mariju Vračniću, te da li se kod njega raspitivao o igri bh. tima, Pukki je s osmjehom kazao da su zaista dobri prijatelji.

“Da, postavio sam mu mnogo pitanja o reprezentaciji i utakmici, ali mi ništa nije htio reći. Sigurno će i on pratiti utakmicu, ali nadam se da ću se ja u Norwich vratiti s pobjedom”, kazao je Pukki.

Pukki je dodao da je Italija odličan tim, da je Armenija težak rival, ali je svojom izjavom, na neki način, odao priznanje bh. timu, kazavši da će sutrašnja utakmica biti najveći test za njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije