Prvi put pod reflektorima u Vrapčićima: Željezničar otputovao na mejdan Veležu

3
Radiosarajevo.ba
Prvi put pod reflektorima u Vrapčićima: Željezničar otputovao na mejdan Veležu
Foto: FK Željezničar / Detalj s utakmice Željezničar - Goražde

Fudbaleri Željezničara sutra će u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH odmjeriti snage s Veležom, a ekipa "plavih" danas je otputovala u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do subotnjeg derbija.

Željezničar, koji je u ovoj sezoni u prvom kolu na "Grbavici" savladao "Rođene" sa 3:0, u subotu će gostovati u Vrapčićima starom rivalu i sigurno je da fudbalere Amara Osima očekuje mnogo teži zadatak, saopćeno je iz FK Željezničar.

Plavi su u srijedu u okviru 1/8 finala Kupa BiH eliminisali Goražde s 3:0. Šef struke FK Željezničar Amar Osim za ovaj meč na raspolaganju će imati sve fudbalere.

"Između nas obično budu lijepe utakmice i ne vidim razlog da sutra odstupimo od te tradicije. Prvi put ćemo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima, koji je inače pravi fudbalski stadion, ali falit će publika zbog koje se igra ovaj sport", izjavio je Osim.

Očekuje napetu utakmicu, punu naboja, a nada se i kvalitetnu jer oba tima u svojim sastavima imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača i razvijen stil igre.

Dodaje da je bitno što se ekipi priključilo nekoliko igrača koji do sada nisu mogli igrati, ali sumnja da će ih moći koristiti u punom kapacitetu.

"Nadam se da će moći konkurisati za nadolazeće utakmice jer bi nas to popravilo dramatično. Lakše je igrati sa 17 do 18 igrača koji su sposobni da budu u prvom planu, u odnosu kada imaš recimo 11, 12 ili 13 igrača u ovako zgusnutom rasporedu. Nećemo ih moći koristiit previše, ali njihovih dvadesetak minuta igre će biti od velike pomoći", zaključio je Osim.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se u subotu s početkom od 17 sati.

Pravdu na derbiju će dijeliti Luka Bilbija s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Goranom Dujakom, dok je četvrti sudija Zoran Grbić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije