Prve reakcije nakon poraza u Atini: Zašto ne možemo odigrati 2 dobre utakmice

Radiosarajevo.ba
Prve reakcije nakon poraza u Atini: Zašto ne možemo odigrati 2 dobre utakmice

Poraz od Grčke, kojim je reprezentacija BiH praktično izgubila sve šanse da se putem kvalifikacija plasira na Europsko prvenstvo, teško je pao selektoru Robertu Prosinečkom.  

"Nismo bili na nivou , ne znam koji je razlog slabe igre. Grci su zasluženo pobijedili, bili su taktički i trkački bolji od nas.  Nakon dobre utakmice protiv Finske, odigramo ovako… Ne znam zašto ne možemo dvije utakmice odigrati u visokom ritmu. Teško mi je reći. Bili smo loši u pasu, izgubili puno lopti, nismo bili blizu protivničkog igrača… Čeka nas analiza. Rano je pričati o baražu. Ima još dosta vremena i utakmica, prvo da saznamo protivnike", rekao je utučeni Prosinečki.

Na pitanje ima li motiva i dalje biti selektor BiH odgovorio je da će razgovarati s predsjednikom NSBiH Elvedinom Begićem, ”pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati”.

I Zoranu Kvržiću nije jasno kako je reprezentacija BiH tako pala svega tri dana nakon sjajne pobjede nad Finskom.

"Šteta, dobro smo ušli u utakmicu, onda se brzo vratili nakon primljenog gola. Utakmica s Finskom ostavila je posljedica, nismo bili na nivou. Fizički smo pali u drugom poluvremenu, nije bilo agresivnosti i svježine. Ostaje nam Liga nacija", kazao je Kvržić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije