Prosinečki nakon Armenije o Grcima, Pjaniću, Miloševiću, Kruniću...

Radiosarajevo.ba
Prosinečki nakon Armenije o Grcima, Pjaniću, Miloševiću, Kruniću...
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Press konferencija nakon utakmice BiH Armenija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u prvom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv reprezentacije Armenije na stadionu Grbavica rezultatom 2:1.

Nakon utakmice prisutnim predstavnicima medija obratio se selektor Prosinečki.

"Bila je to teška pobjeda. Očekivali smo tešku utakmicu. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, ali u drugom nismo igrali tako dobro. Da je bilo 2:0 u prvom poluvremenu sve bi bilo drugačije. Najvažnija su tri boda. Pobijedila je i Italija i Grčka. Svi smo startali sa tri boda. Sigurno je da je bilo propusta, pričat ćemo o tome i pokušat ćemo to popraviti. Bilo je i dobrih stvari, prilika iz dobrih situacija. ali nije bilo onako kako smo mi željeli. Armeniji čestitke, ako ovako nastave svima će praviti probleme. Imamo dva dana do naredne utakmice, moramo se rekuperirati i spremiti za Grčku. Milošević ne samo da je postigao pogodak, donio je dosta toga dobrog samim ulaskom u igru. Žao mi je što se Koljić odmah nakon ulaska povrijedio", rekao je Prosinečki na početku konferencije za medije nakon utakmice.

Kako ste zadovoljni igrom Krunića i Miloševića?

"Nemamo mi 11 igrača, nego 20 i želimo kada neko uđe da napravi pomak u igri. Svi trebaju biti spremni. Pokazaju želju i to je bitno. Bez obzira na jedanaesterac mogu biti zadovoljan onim što je Milošević pokazao na terenu", dodao je Prosinečki. 

Pad u igri u drugom poluvremenu?

"Bio je pad u igri u drugom poluvremenu. Pokušali smo igrati iz kontri i polukontri. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, odbrana besprijekorna. U drugom je bio jedan pad, oni su nas više pritiskali. Nismo dolazili po loptu i nismo razigravali kako bi opet došli prema naprijed. Bilo je kontri, bilo je dobrih akcija, ali reprezentacija može puno bolje. Najvažnija su tri boda i imamo sada dva dana da se pripremimo za jednu potpuno drugačiju utakmicu nego danas. Sa protivnikom koji je puno bolji na papiru i vrlo nezgodna ekipa. Kod njih isto nedostaje igrača. Pogledat ćemo njihovu pobjedu protiv Lihtenštajna. Imamo i igrača koje smo odmorili i koje ćemo imati za Grčku", istaknuo je Prosinečki.

Kada se zatvori Pjanić imamo probleme u igri?

"On je motor naše sredine i mislim da se jednostavno svi nismo dobro nudili na sredini terena u jednom trenutku. Pustili smo da on sve uradi. Imamo jedan veliki problem u nedostatku Sarića. On više prilazi od Radeta, ali Rade zna postići gol i igra puno bliže golu. Puno ćemo ovisiti o Pjaniću, ali to je tako i u Juventusu, a ne samo kod nas. On razigra cijelu ekipu i vrlo je važan za nas. Bit će taktičkih promjena u susretu s Grčkom. Probat ćemo dobiti svježinu. Rekao sam i ranije sačuvali smo neke igrače za Grčku", rekao je Prosinečki. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije