Prosinečki: Možemo pobijediti u obje utakmice

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Možemo pobijediti u obje utakmice
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa današnje press-konferencije

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki održao je danas pres-konferenciju pred početak kvalifikacija za Europsko prventstvo 2020. godine.  Naša reprezentacija kvalifikacije otvara na Grbavici u subotu, 23. marta protiv Armenije,  a tri dana na Bilino polje dolazi naš dobro poznati protivnik-Grčka.

Najvažnija vijest je dazbog povrede neće moći računati na Elvisa Sarića u susretu sa Armenijom na Grbavici.

“Sarić neće biti na raspologanju za prvu utakmicu sa Armenijom. To će biti hendikep, jer je u Ligi nacija pokazao da se na njega može računati. Ipak, imamo dovoljan broj igrača koji ga mogu kvalitetno zamijeniti.”

Selektor je istakao da će u narednim danima sa igračima dodatno analizirati naše naredne rivale.

“Analizirali smo Armence i Grke, ali pogledat ćemo ih još skupa sa igračima. Vjerujem da možemo pobijediti u ove dvije utakmice, iako neće biti nimalo lako. Igrači su spremni, atmosfera je odlična i sa potrebnim samopouzdanjem dočekujemo ove utakmice”, izjavio je Prosinečki.

Na pitanje da li ga je strah eventualnog kiksa na startu kvalifikacija, poručio je:

"Mene nije ničega strah. Armenija nije za podcijeniti, ali ako budemo pravi ne vjerujem da imaju šansi u Sarajevu. Što se tiče Grka oni su ratnička, borbena ekipa. Neće biti nimalo lako. Pokušat ćemo nastaviti u ritmu kao u Ligi nacija kada smo bili prvi i izborili plasman među 12 najboljih ekipa u Evropi. Imamo samopouzdanja i kako sam već rekao očekujemo puno, da dobijemo obje utakmice".

Nije htio govoriti o eventualnom sastavu i mogućim promjenama.

Prosinečki je rekao da je povratkom Seada Kolašinca, fudbalera londonskog Arsenala, reprezentacija BiH dobila dodatnu snagu te da vjeruje da će dobro obaviti zadatke koje mu povjeri.

I Amer Gojak, fudbaler Dinama iz Zagreba, očekuje da sa saigračima iz reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2020 startuje pobjedama.

"Imam samopouzdanje. Spreman sam. I protiv Armenije će biti teško, ali očekujemo pobjedu. Znamo kako treba igrati protiv Grka, trebam se potući", izjavio je Gojak.

Haris Duljević, igrač Dynama iz Dresdena, takođe je optimista uoči početka kvalifikacija.

"Važno je da sam igrao zadnjih četiri, pet utakmica. Drago mi je da sam u ritmu došao na reprezentativno okupljanje. Nadam se da ćemo startati pobjedom. Respektujemo protivnike, ali znamo cilj. Želimo da nastavimo kao u Ligi nacija. Želimo plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je Duljević.

Reprezentativci BiH večeras će u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru obaviti prvi od pet treninga pred utakmicu s Armenijom koju će igrati 23. marta na stadionu "Grbavica" u Sarajevu.

Tri dana kasnije na zeničkom "Bilinom polju" snage će odmjeriti s Grčkom. Oba susreta počinju u 20.45 sati. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije