Prosinečki: Nije mi jasno kako reprezentacija BiH nije otišla na Euro

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Nije mi jasno kako reprezentacija BiH nije otišla na Euro
Novoimenovani selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki posjetio je Banja Luku i dao intervju za RTRS.

Prosinečki je ponovio kako je došlo do njegovog angažmana u bh. selekciji, a zanimljivo je njegovo razmišljanje o ciljevima koje ima sa Zmajevima.

"Cilj je da odemo na naredno veliko takmičenje – Europsko prvenstvo. Zapravo mi nije jasno kako BiH nije izborila plasman na posljednji Euro. BiH ne smije sebi dopustiti da ne ide na velika takmičenja. A da bi postigli ciljeve razgovarat ću sa svima, čak i sa Lulićem i Ibiševićem koji su najavili oproštaj od reprezentativnog dresa".

Na pitanje kakav je ugovor potpisao s Nogometnim savezom BiH, legendarni Žuti odgovorio je da je riječ o samo jednom ciklusu – do narednog Europskog prvenstva.

Prije gostovanja na televiziji, bh. selektor je dao intervju i za portal RTRS-a, u kojem je morao odgovoriti na pitanje hoće li "u reprezentaciju BiH zvati i igrače iz RS-a".

"Ovo je moj redovan posao i prema tome stalno ću biti prisutan u zemlji kada krene drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, tako da ću kroz ligu pratiti igrače, posebno mlađe koji dolaze na fudbalsku scenu i oni koji se budu pokazali u najboljem svjetlu, zaslužit će poziv u nacionalni tim, bez obzira odakle oni dolazili i u kojem klubu igrali. Uz ovaj broj igrača koji trenutno imamo, svakako će biti mjesta za novajlije, a ja sa tim nemam nikakvih problema. Smatram da su mladi igrači koji dolaze, budućnost našeg fudbala na ovim prostorima", rekao je Robert Prosinečki za RTRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije