Prosinečki: Već znam prvih 11, selektor Armenije može pričati šta hoće

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Već znam prvih 11, selektor Armenije može pričati šta hoće
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Prosinečki i Džeko na današnjoj konferenciji

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na Grbavici započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a prvi protivnik Zmajeva će biti Armenija.

Povodom toga se večeras medijima obratio i selektor Robert Prosinečki.

Popularni Žuti je odlučio da Sead Kolašinac neće zaigrati sutra, a to je i obrazložio.

“Odlučio sam. Ne samo za Kolašinca već za sve igrače. Već sada znam prvih 11. Kolašinac je imao probleme s ramenom još kada je došao, a mi smo odlučili da ga poštedimo i čuvamo za duel sa Grčkom”, rekao je Prosinečki.

“Sigurno da smo Armeniju dobro skautirali koja u Ligi nacija na kraju nije bila prva, igrali su promjenljivo, ali završili su dobro. Nije tu samo Mkhtaryan, ima dobrih igrača koji će sigurno dati sve od sebe za dobar rezultat. Mi smo kroz Ligu nacija dobili na samopouzdanju, imamo dobru atmosferu i mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo sutra. Nimalo lagana utakmica, jučer je Kazahstan slavio protiv Škotske, bilo je još iznenađenja, ali mi vjerujemo u sebe”, nastavio je Prosinečki.

Armenci trenirali pred duel sa Zmajevima

Selektor Aremije kazao je večeras da u modernom fudbalu nema favorita.

Gyulbdaghyants: U modernom nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti

“Može on reći šta hoće. Ja vjerujem da ima favorita i da smo mi favoriti na terenu. Ja se nadam da ćemo mi odigrati dobru utakmicu. Oni su dobri, ali ja mislim da smo mi favoriti”, smatra Prosinečki.

Prosinečki je istakao da su svi igrači spremni, izuzev Sarića.

“Kada sam dolazio govorio sam da ova generacija može napraviti velike stvari. Napravili smo dobru atmosferu. Momci daju svaki trening sve od sebe. U Austriji su u svim segmentima odigrali izvanredno. Zato zračim optimizmom. Ako momci sutra budu pravi, Armenija nema šanse. Ne pobjeđuju uvijek favoriti, ali mi ćemo pobijediti”, kaže optimistični Robi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije