Prosinečki uoči Armenije: Nemamo više pravo na grešku, došli smo po pobjedu

Radiosarajevo.ba
Prosinečki uoči Armenije: Nemamo više pravo na grešku, došli smo po pobjedu

Na Republičkom stadionu u Jerevanu danas je održana službena press konferencija A-reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči kvalifikacione utakmice sa Armenijom.

Još jednom su se sa predstavnicima medija družili selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko. Prosinčeki misli da reprezentacija BiH nema prava na kiks.

"U prvom meču smo pobijedili 2:1, ali i tad su nam Armenci stvarali probleme kroz polu-kontre i kontre. Oni to veoma dobro rade. Dobra su reprezentacija što su pokazali u utakmicama protiv Italije i Grčke. Gledali smo ih, a da li će biti kod njih nekih promjena to ćemo vidjeti sutra. Uglavnom pomak u njihovoj igri je evidentan. Mi nemamo više pravo na grešku. Neće biti lagana utakmica za nas, ali mi smo došli da pobijedimo kako bismo ostali u utrci za drugo mjesto", rekao je Prosinečki.

Na pitanje šta je uzrok u lošijih igara u drugom poluvremenu utakmica bh. tima u aktuelnim kvalifikacijama, selektor je odgovorio:

"Kad bi se gledala tabela samo po prvom poluvremenu stanje bi bilo potpuno drugačije jer smo imali prednost protiv Grčke, a protiv Italije i Finske neriješeno. U prvom poluvremenu bismo igrali najbolji nogomet, naročito protiv Grčke, a onda bi uslijedio pad. Ulazili bismo u 'crnu rupu' iz koje ne bismo izašli. Koji su razlozi? Ne bih rekao da su fizički, ali bilo je padova u koncentraciji. Nadam se da ćemo već sutra to ispraviti. Protiv Lihtenštajna smo dali 4 gola u drugom poluvremenu, možda ćemo tako nastaviti.“

Edin Džeko je takođe prokomentirao reprezentaciju Armenije:

"S obzirom na to da smo igrali malo kasnije, gledali smo prvo poluvrijeme utakmice u kojoj je Armenija stvorila mnogo problema Italiji. Bez tog crvenog kartona bi utakmica bila drugačija i teža za Italiju. Armenija je dobra ekipa koja može da ugrozi protivnika iz kontra napada. Tu nam mogu napraviti dosta problema. Kompaktna su, agresivna ekipa i neće nam biti lako ali vjerujem da ćemo pobijediti", rekao je kapiten "Zmajeva".

Nakon press konferencije održan je i službeni trening naše reprezentacije. Meč Armenija-BiH na programu je sutra u 15 sati po centralnoevropskom vremenu, na Republičkom stadionu u Jerevanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije