Prosinečki: Sutrašnjom pobjedom ćemo se približiti plasmanu na EURO

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Sutrašnjom pobjedom ćemo se približiti plasmanu na EURO
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Selektor Prosinečki održao konferenciju za medije prvog dana okupljanja u hotelu na Ilidži

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki uoči utakmice sa Finskom u Tampereu izjavio je na press-konferenciji da bi naš tim eventualnom pobjedom imao velike šanse da se domogne EP.

Uprkos izostanku nekoliko bitnih igrača, selektor vjeruje da smo dobro proučili Fince i da smo spremni za sutrašnji okršaj.

“Razmišljali smo unaprijed ko će igrati umjesto Pjanića i tako smo se pripremali. Čeka nas teška utakmica, ali imamo veliku šansu, jer je ovo jedna od ključnih utakmica. Poptuno smo fokusirani na sutrašnji meč, ja sam veliki optimista i vjerujem da imamo velike šanse da odemo na EP”, rekao je Prosinečki, dodavši:

“Od samog početka sam govorio da je ova utakmica jedna od najvažnijih. Znamo sve o Finskoj, gledali smo sve utakmice i znamo koliko mogu. Respektujemo ih, ali vjerujem da ako budemo pravi da možemo ostvariti pozitivan rezultat.”

Selektor Zmajeva istakao je da Finici imaju nekoliko dobrih pojedinaca u svojim redovima.

“Finska ima nekoliko dobrih igrača i jak su kolektiv. Primaju malo golova i čeka nas težak susret. Mi znamo da nas pobjeda ovdje približava Evropskom prvenstvu”, poručio je Prosinečki.

Kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko istakao je da je fudbal sve više popularan u Finskoj.

“Iako su u prošlosti više bili hokejaška zemlja, to se promijenilo proteklih godina. Bit će teško, jer Finska je tvrda i pokazala je dobru igru i u Ligi nacija. Nadam se da će nam se ukazati šansa kojom bi mogli riješiti utakmicu”, rekao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije