Prosinečki objavio spisak fudbalera za Bugarsku i Senegal

Radiosarajevo.ba
Prosinečki objavio spisak fudbalera za Bugarsku i Senegal
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem marta će odigrati dvije prijateljske utakmice. Protivinici našeg nacionalnog tima bit će Bugarska 23. marata u Razgradu i Senegal 27. marta u Le Havreu.

Selektor našeg nacionalnog tima Robert Prosinečki danas je u Sarajevu održao press konferenciju na kojoj je saopćio spisak fudbalera na koje računa za ova dva susreta.

Golmani: Jasmin Burić, Kenan Pirić, Ibrahim Šehić

Odbrana: Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Jozo Šimunović, Toni Šunjić, Samir Memišević, Ermin Bičakčić.

Vezni red: Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Haris Duljević, Deni Milošević, Evlis Sarić, Gojko Cimirot, Goran Zakarić.

Napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Riad Bajić, Smail Prevljak.

Nakon što je objavio spisak Prosinečki se obratio prisutnim predstavnicima medija: 

"Begović se javio da ima problema sa povredom koljena, izašli smo mu u susret da ne dolazi na ove dvije utakmice zato što je igrao i branio veliki broj utakmica, dobro će mu doći ovih 10 dana pauze za oporavak, sam je zatražio da nije sposoban za ove dvije utakmice, tako da sam mu izašao u susret. Najbitnije su nam utakmice koje dolaze za koje će on nadam se biti spreman", rekao je Prosinečki o izostanku Begovića.

"Prezadovoljan sam kako naši fudbaleri igraju, mislm da je 98 % igrača sa spiska standardno, igraju jako dobro, što se tiče tog dijela moramo biti jako zadovoljni, samo jedan ili dva igrača sa spiska nisu u startnim postavama već ulaze sa klupe", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je još jednom dodao da je Lulić donio definitivnu odluku da više ne igra za reprezentaciju i da je došlo do eventualni razgovora.

"Da nema zvaničnih utakmica sigurno bi trojica igrača iz mlade reprezentacije bili pozvani u A reprezentaciju, ima talentovanih igrača i sigurno će za neke imati mjesta u A selekcije", rekao je Prosinečki o fudbalerima iz Mlade reprezentacije.

"Kroz ove dvije utakmice mislim rotirati igrače, mislim da nam to i treba, zadnjih utakmica Prevljak je dao pet golova, radi se o zanimljivom igraču i talentovanom, sigurno će dobiti minutažu na ove dvije utakmice", rekao je Prosinečki i dodao:

"Svi će dobiti šansu ili minutažu da pokažu šta znaju, moje razmišljanje je da svi igrači ne igraju po dvije utakmice jer uglavnom svi igraju u klubovima i ne bih želio da se vrate umorni u klubove", istaknuo je Prosinečki.

A reprezentacija će se okupiti 20. marta u Razgradu. Tri dana kasnije na programu je meč sa Bugarskom. Susret sa Senegalom se igra 27. marta u Le Havreu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije