Prosinečki: Sa Pjanićem imamo motiv više, sutra ćemo pokazati pravo lice

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Sa Pjanićem imamo motiv više, sutra ćemo pokazati pravo lice
Foto: Dženan Kriještorac / Robert Prosinečki

Na stadionu Juventusa u Torinu održana je službena press-konferencija bh. fudbalske reprezentacije pred utakmicu sa Italijom.

Predstavnicima medija obratili su se selektor Robert Prosinečki i član Juventusa Miralem Pjanić koji se vraća u sastav Zmajeva nakon crvenog kartona protiv Grčke.

Prosinečki uvjerava da je atmosfera u našem taboru i dalje na nivou uprkos nenadanom porazu od Finske u Tampereu (2:0).

“Atmosfera je dobr i nije narušena zbog tog poraza, jer to je prva izgubljena utakmica u kvalifikacijama i odigrana loše. Pratili smo i vidjeli greške, nadamo se da ćemo pokazati pravo lice. Bit će nekih izmjena, a vezni red nas je krasio u proteklom periodu i imali smo brži protok sa Pjanićem. Sutra će biti puno bolje. U Finskoj nismo odigrali trkački dobro, kao u prethodnim mečevima”, rekao je popularni Žuti, dodavši:

“BiH je reprezentacija koju je veoma teško dobiti kada smo pravi, a falio nam je motiv više protiv Finaca, a imat ćemo ga sada sa Pjanićem. Sigurno ćemo imati tešku utakmicu, ali ćemo dati sve od sebe da izgledamo dobro na terenu.”

Zanimljivo, BiH je u prijateljskom duelu 1996. godine na Koševu savladala Azzurre sa 2:1 i ima pozitivan skor protiv četverostrukog svejtskog prvaka. Miralem Pjanić se nada da možemo ponoviti taj podvig i u sutrašnjem meču.

“Dosta je vremena prošlo od 1996. godine. Nadam se da ćemo ih sutra drugi put dobiti. To je teška utakmica protiv favorita ove grupe. Neće nam biti lako, veoma su složni. Moramo pokazati drugo lice nakon Finske, jer želimo još biti u igri. Svi ćemo pokušati da učinimo sve kako bismo odigrali bolju utakmicu”, ističe veznjak Juventusa, koji je pohvalio Azzurre:

“Italija osim dobre odbrane ima sada i vezni red i napad. Odlično čuvaju napadače, sa Jorginhom i Verattijem imaju dobru organizaciju napada, jer imaju dobru tehniku i neće nam biti lako. Ne treba previše misliti o Finskoj, otkako je Prosinečki tu desilo se mnogo pozitivnih stvari i na to treba misliti. Ne sumnjam da ćemo sutra biti pravi uz dovoljnu dozu borbe. Sigurno ćemo naći način da zaustavimo vezni red Italije. Ja ili neki drugi igrač ćemo naći rješenje za postaviti se u veznom redu. Mi moramo biti dobri kad imamo loptu, a prilika ćemo imati sigurno. Bitno je da se branimo kao ekipa, trčimo kao ekipa. Ne bojimo se Italije, iako je favorit grupe, ali nema razloga da ne odigramo dobro”, tvrdi Pjanić.

Utakmica Italija – BiH igra se sutra u Torinu sa početkom u 20:45.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije