Prosinečki s Kayserisporom doživio težak poraz kod Alanyaspora

Anadolija
Prosinečki s Kayserisporom doživio težak poraz kod Alanyaspora
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na klupi Kayserispora pretrpio je težak poraz na gostovanju kod Alanyaspora.

Tim Aytemiz Alanyaspora rezultatom 5:1 savladao je ekipu Hes Kablo Kayserispor koju s klupe vodi hrvatski stručnjak Prosinečki.

Kayserispor je u većem dijelu prvog poluvremena bio ravnopravan protivnik na terenu, a domaći tim Alanyaspor poveo je u 38. minuti golom Georgiosa Tzavellasa.

Ključni momenat se dogodio u sudijskoj nadoknadi pred kraj prvog poluvremena kada je zbog starta s leđa crveni karton dobio bosanskohercegovački internacionalac Zoran Kvržić.

Napad tima kojeg s klupe predvodi Prosinečki predvodio je još jedan bh. fudbaler Muris Mešanović, ali danas nije imao više šansi da se dokaže.

Kayserispor se nakon 18 odigranih utakmica nalazi na posljednjem 18. mjestu tabele turske Superlige s deset osvojenih bodova i Prosinečkom i društvu preostaje teška borba za opstanak u elitnom društvu. Alanyaspor je na trećem mjestu na tabeli s 32 boda i pet manje od lidera Sivasspora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije