Prosinečki: Prihvatila me obična raja, a ona je u Sarajevu i BiH najbitnija

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Prihvatila me obična raja, a ona je u Sarajevu i BiH najbitnija
Novi selektor nogometne reprezentacije Robert Prosinečki u brojnim medijima prethodnih dana nije krio zadovoljstvo novom funkciojom, te je kazao kako Zmajeve želi odvesti na novo veliko takmičenje.

On je u intervjuu za hrvatski Novi list govorio o tome šta njega i reprezentaciju BiH čeka u narednom periodu, te šta to planira učiniti po pitanju najavljenih uspjeha.

"Nije to zato što tako moraš reći kada preuzimaš novi posao, nego zato što zaista tako mislim. Ovih nekoliko dana u Sarajevu osjetio sam da je moj izbor prihvaćen jako dobro, i to mi daje još više entuzijazma. Ne želim da neka moja obećanja zvuče otrcano, ali ja ću zaista sve napraviti da Bosna i Hercegovina konačno ostvari rezultatski iskorak. Pogotovo poslije neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju", kazao je Prosinečki.

Potvrdio je da će određeno vrijeme živjeti na relaciji Zagreb - Sarajevo, zbog porodice. Novac mu nije bio motiv, ponovio je, kazavši da je negdje drugo "mogao uzeti puno veći novac".

"Prvi dojmovi su sjajni. Prihvata me obična raja. Izašao sam nekoliko puta na Baščaršiju, dojmovi su zaista super. A znate kako je u Sarajevu i BiH, raja je najbitnija. Može se reći da sam na ovim prostorima prihvaćen gdje god sam igrao i radio kao trener. U Crvenoj zvezdi, ili Dinamu. Vjerovatno velikim dijelom zbog toga što me politika nikada nije zanimala, ja sam isključivo uvijek bio samo sportista", istaknuo je selektor Zmajeva.

Prosinečki je rekao da tim BiH ima velike igrače, poput Džeke, Pjanića, Kolašinca - ali i još nekolicinu kvalitetnih, kao i igrača koji su odlični i u U21 selekciji.

A zašto je BiH igrala samo jedno veliko takmičenje, Prosinečki je odgovorio:

"Uvijek je nešto nedostajalo, neke sitnice koje katkad u fudbalu puno znače. U ovom trenutku mi je teško reći šta je nedostajalo, ali vjerujem da ću uspjeti to promijeniti i napraviti rezultat", kazao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije