Prosinečki pred važan duel sa Helenima: Moramo dati sve od sebe

Anadolija
Prosinečki pred važan duel sa Helenima: Moramo dati sve od sebe
FOTO: AA / Robert Prosinečki

Imamo problema. Toni Šunjić se povrijedio. I Zoran Kvržić se žalio na povredu, kao i Edin Višća. Vidjet ćemo da li će biti sutra zdravi i hoće li biti u konkurenciji za tim, rekao je večeras u Atini Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči posljednjeg treninga pred utakmicu s Grčkom.

Selektor vjeruje da će svi igrači dati svoj maksimum za pobjedu.

“Svaka naredna utakmica nam je za pobjedu. Ko god bude eventualno zamijenio nekog od igrača, tj. igrao, dat će 100 posto sigurno. Isto tako, i Grci će dati sve od sebe. Novi igrači su u njihovoj selekciji i rade na tome da bi pokazali pravo lice. Neće biti lako. Pokušat ćemo odigrati dobro, u velikom ritmu kao protiv Finske kada smo bili svi kao jedan. Nije isto igrati pred našom publikom i vani. No, kažem opet, neće biti lagana utakmica kako god pisali neki mediji. Grci imaju kvalitete. Dobro su igrali protiv Italije. Međutim, ako budemo igrali kao prije dva dana u Zenici možemo se nadati pobjedi. Jednostavno, nemamo izbora. U takvu smo situaciju došli da u svakoj utakmici, pa i ovdje, moramo igrati isključivo na pobjedu”, naglasio je Prosinečki.

Ovako izgleda tabela naše grupe pred duel u Atini: Kako Zmajevi mogu na Euro

Miralem Pjanić, kapiten BiH u odsustvu povrijeđenog Edina Džeke, vjeruje u trijumf u Atini kojim bi ”potvrdili pobjede nad Finskom (4:1, op.a)”.

“Grčka ima dosta novih imena, mladih igrača, te imaju veliki motiv za dokazivanje. Nikada nije bilo lako igrati s Grčkom. Očekuje nas teška utakmica. Ne smijemo ih ni slučajno podcijeniti. Sve je jasno. Odavde samo možemo otići s pobjedom i samo tako možemo ostati u trci za drugo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo”, kazao je Pjanić.

Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Atini s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Pored susreta u Atini, u grupi ”J” sutra se u Helsinkiju od 18 sati sastaju Finska – Armenija, te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn – Italija.

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala plasmana na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi ”J” s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn s dva osvojena boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije