Prosinečki otkrio zbog čega nije pozvao Begovića i igrače iz Premijer lige BiH

Radiosarajevo.ba
Prosinečki otkrio zbog čega nije pozvao Begovića i igrače iz Premijer lige BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH, danas je objavio spisak igrača na koje će računati u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije (15. novembar) i Lihtenštajna (18. novembar).

Novi igrači na spisku su Haris Hajradinović iz Kasimpase i Luka Menalo iz ljubljanske Olimpije.

Prosinečki objavio spisak i otkrio karte za Italiju i Lihtenštajn

“Imali smo nekih problema, ima ih još, ali se nadam da će do utakmica biti svi zdravi. Imamo problema sa Gojakom, kao i s Pjanićem, mada svi kažu da će biti dobro do te utakmice. Kolašinac sinoć je izašao, ima malih problema, iako je rekao da će biti u redu. Šunjić je počeo trenirati sa ekipom i trebao bi igrati ovaj tjedan“, kazao je Prosinečki.

Selektor BiH je već počeo praviti tim za baraž.

"Dat ćemo priliku nekim igračima, ali protiv Italije će igrati oni o kojima razmišljamo i za baraž. Poslije ide Lihtenštajn gdje će dobiti priliku svi. Protiv Italije će biti dobar trening, moramo dati sve od sebe da se odigra dobra utakmica. Vjerujem da će biti odlična utakmica, jer i mi i Italijani igramo dobro. Normalno je da se spremamo za ono poslije toga u trećem mjesecu, ali ima dosta vremena do tada“, dodao je Robi.

Na spisku selektora nije bilo nekih standardnih igrača koja je ranije pozivao

“Ne znači da ih neću više zvati. Zukanović ne igra u svom klubu, Bajić također ne igra u prvenstvu. Dolaskom Džeke smo odlučili da ih ovaj put ne zovemo. Krunić je na spisku, ali ne igra u Milanu pa se nadamo da će otići na posudbu. On je igrač koji nam može puno donijeti. Lončar je mlad igrač, igra dobro, ali smo se odlučili za druge igrače. Zvali smo i Bešića koji je bio jedan od najboljih u Ligi nacija. Nadam se da će proigrati u Sheffieldu jer puno znači za našu ekipu. Todorović je igrao za Slobodu kad sam ga zvao, zvao sam ga i kad nije igrao za Salzburg jer ima brzinu, ali na posudbi u Kielu ne igra, to je problem. O Miloševiću smo razmišljali uz Menala, Duljević je počeo igrati i oni bi mogli napraviti pomak za reprezentaciju”, rekao je Prosinečki.

Novinare za zanimalo zašto ponovo nema Asmira Begovića, koji redovno brani u Qarabagu.

“Razmišljam o Begoviću, ponovo brani nakon Bournemoutha. Nastupa za Qarabag, bit će prostora za njega”, povukao je Prosinečki.

Na kraju, zanimalo je medije zašto Robi ignoriše i Premijer ligu BiH, jer na spisku nema nijednog igrača iz bh. elitnog takmičenja.

"Po mom viđenju u ovom trenutku osim nekoliko igrača iz U21, oni ne mogu igrati u velikim utakmicama kakve su kvalifikacije. U ligama poput Hrvatske, Poljske, Izreala, Mađarske... su bolji i kvalitetniji od igrača koji igraju u našoj ligi", naglasio je Prosinečki, te povukao da je jedini selektor koji je zvao igrače iz Premijer lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije