Prosinečki o Begoviću: Ne volim igrače koji biraju utakmice

Radiosarajevo.ba
Prosinečki o Begoviću: Ne volim igrače koji biraju utakmice
Foto: AA / Robert Prosineči
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će igrati prve utakmice u Ligi nacija, a protivnici našeg nacionalnog tima bit će Sjeverna Irska u Belfastu i Austrija u Zenici.

Na spisku selektora Prosinečkog nema golmana Bournemoutha - Asmira Begovića i to je bilo i najveće iznenađenje.

"Nisam ga pozvao iz dva razloga. Kada smo putovali u Bugarsku rekao je da ima problema i rekli smo da je to uredu. Potom je imao problema i nije došao kada smo igrali u Južnoj Koreji. Zbog toga sam odlučio da ga izostavim. Ne volim igrače koji biraju utakmice. On jeste standardan u svom klubu, ali reprezentacija se mora poštovati. U Koreju su išli svi, neki čak i povrijeđeni", rekao je Prosinečki i dodao:

"Razgovarao sam s Begovićem i planiram opet. Nisam želio ništa govoriti prije čitanja spiska. U budućnosti računam na njega, ali treba nam red, a ne da se dolazi kada se hože. Kroz ove četiri utakmice mi smo pokazali kvalitet i Asmir se mora zabrinuti da li će biti prvi golman. Naši golmani evidentno imaju kvalitet", rekao je Prosinečki.

O protivnicima našeg nacionalnog tima u Ligi nacija - Prosinečki je rekao: 

"Niko te utakmice neće doživljavati kao prijateljske. Svima nam je bitno ovo takmičenje. Sjevernu Irsku dobro poznajem i nije istina da preskaču igru. Ja ih dobro poznajem, dobra su reprezentacija, dva puta sam s njima igrao kada sam vodio Azerbejdžan. Sve su to igrači iz Engleske, najčešće Championshipa. Austrija s novim selektorom i na čelu s Alabom je također dobra ekipa", rekao je Prosinečki. 

Selektor je istaknuo kako bi volio gledati Muhameda Bešića u novoj sredini. 

"Bešić je protiv Bugarske odigrao onako, a već protiv Koreje je bio pravi. Svi bismo voljeli da Bešić opet ode negdje gdje bi igrao. Pričat ću s njim. Sigurno da i on želi da igra. Igrao je dosta pripremnih utakmica u Evertonu. Trener na njega ne računa, ali da bi bio pravi za našu reprezentaciju onda treba otići negdje", rekao je Prosinečki.

Osvrnuo se i na Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Gledam sve utakmice preko televizije, a na Koševu sam gledao Sarajevo - Zrinjski. Željo - Sarajevo možda i najbolja što sam gledao u našoj ligi. Bilo je zanimljivih utakmica. Puno mladih igrača iz Premijer lige je bilo kod mene u reprezentaciji i mi ćemo i dalje pratiti sve utakmice i sve igrače koji su potencijalni za A reprezentaciju", istaknuo je Prosinečki.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije