RSA saznaje / Prosinečki najavio razgovor s Begićem u Nyonu, ali do njega neće ni doći

19. 11. 2019. u 15:15:00 A. S.

Shares:0

Selektor Robert Prosinečki nakon duela u Vaduzu protiv Lihtenštajna, gdje je naša reprezentacija rutiski došla do pobjede za kraj kvalifikacija od 3:0 golovima Hodžića i Čivića, ostao je u Švicarskoj, odakle će otići na žrijebanje parova play-offa za Euro 2020, koje je zakazano za petak, 22. novembra.

Prosinečki je sinoć nakon pobjede govorio o svojoj budućnosti na klupi Zmajeva i najavio sastanak s predsjednikom Saveza Elvedinom Begićem na žrijebanju, a razgovor bi, kako je on zamišljao, trebao biti vezan za njegov ostanak na klupi Zmajeva i tokom baraža, gdje bi BiH u polufinalu trebala igrati protiv Sjeverne Irske.

No, kako Radiosarajevo.ba saznaje od izvora bliskog Nogometnom savezu BiH, Begić u petak neće biti na žrijebanju parova play-offa za Euro 2020 u Nyonu, tako da će sastanak predsjednika i selektora dogoditi nekom drugom prilikom, ali ne sigurno u Švicarskoj. 

"Predsjednik Begić neće ići i Nyon. Mislim da je to i Prosinečki znao, jer je predsjednik to najavio još prije dvije sedmice", kaže za Radiosarajevo.ba izvor blizak Nogometnom savezu BiH.

Ono što je veoma bitno naglasiti u traženju odgovora ko će biti selektor, dovoljno je podvući da predsjednik NSBiH Begić  i nije doveo Prosinečkog za selektora Zmajeva, već je dogovor sa Robijem išao preko Zvjezdana Misimovića, Duška Bajevića i Seada Kajtaza.

Realnije je da članovi Komisije za izbor selektora u Nogometnom savezu BiH razgovaraju sa Prosinečkom i brojnu armiju navijača u Bosni i Hercegovini, koji su izgubili vjeru u ovaj tim nakon "debakl kvalifikacija", obavijeste o tom ko će voditi Zmajeve tokom marta, u nadamo se, dva susreta play-offa za prvo pojavljivanje naše nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu.

KOMENTARI (1)