Prosinečki: Moramo razmišljati isključivo o pobjedama u naredna dva meča

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Moramo razmišljati isključivo o pobjedama u naredna dva meča
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Robert Prosinečki

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, obratio se medijima na pres konferenciji uoči duela sa Lihtenštajnom.

Zmajevi sutra nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a nakon dva vezana poraza, mjesta za kiks više nema.

“Moramo razmišljati isključivo o pobjedama u naredna dva meča. Neće biti puno promjena u sastavu, ali ukoliko nam to rezultat dozvoli, odmorit ćemo neke fudbalere prije kraja jer je i duel u Armeniji iznimno važan. Favoriti smo, ne treba bježati od te uloge, ali moramo biti ozbiljni i na takav način shvatiti ovaj meč i doći na kraju do pobjede, što ne mislim da će biti problem”, rekao je selektor Zmajeva i dodao:

“Sigurno je sada moramo ove dvije utakmice dobiti, kako bismo došli do 10. mjeseca i duela sa Finskom i Grčkom opušteniji. Trebaju nam pobjede za samopouzdanje, u oba ova meča. Prava više na kiks nemamo, a pritiska će uvijek biti”, rekao je Prosinečki.

Kapiten bh. tima, Edin Džeko rekao je kako se nijedan protivnik ne smije potcijeniti.

"Mislim da smo puno kvalitetniji i od Finske, a izgubili smo. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna, te vjerujem da ćemo dobiti utakmicu, ali ne smijemo nikoga potcijeniti. Moramo dati sve od sebe, ne razmišljajući o Armeniji koja je isto bitna. Dosta bodova smo prosuli, svaka nam je pobjeda bitna i pobjedom protiv Lihtenštajna dobili bi samopouzdanje koje nam treba u Armeniji", rekao je Džeko.

Džeko je dodao kako je za sutra najbitnija pobjeda, a ne koliko će golova postići.

"Od svakog napadača se očekuju golovi, i sudbina je da opet igramo. Nadam se da će biti i neki gol, ali najbitnije je da sutra pobijedimo i tako dočekamo Armeniju", rekao je Džeko.

Susret Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20.45. Lider u grupi J nakon četiri kola su Talijani sa maksimalnih 12 bodova, a slijede Finska sa devet, Armenija sa šest, Grčka i BiH sa po četiri te Lihtenštajn bez bodova.

         

Rezultati by SofaScore

          

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije