Prosinečki: Moramo dobiti naredne mečeve, nadam se da ostajem do kraja ugovora

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Moramo dobiti naredne mečeve, nadam se da ostajem do kraja ugovora
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki, selektor A reprezentacije BiH, održao je press-konferenciju za novinare u prostorijama NSBiH u Sarajevu na kojem je saopštio imena igrača za oktobarske kvalifikacione utakmice sa Finskom i Grčkom.

Na spisku su se našli povratnici Mato Jajalo, Izet Hajrović i Armin Hodžić.

Prosinečki objavio spisak za Finsku i Grčku: Evo koji Zmajevi brane boje BiH

Sad znamo i koga je selektor odabrao - pročitajte spisak:

“Za naredne dvije utakmice u oktobru koje igramo protiv Finske i Grčke pozvali smo 25 kandidata, jer neki imaju zdravstvene probleme, pa ćemo vidjeti ko će sve odazvati pozivu. Na spisku se nalaze i igrači koji su tu bili i prije mene", kazao je selektor u uvodnom obraćanju, dodavši:

"Jajalo je potpisao za Udinese, gdje igra jako dobro. Bešic ne igra i tu imamo problem, on je igrač sa iskustvom, već je bio tu. Hajrović je tu jer je Duljević povrijeđen i još je upitan. Todorović je otpao, Kvržić se oporavio i igra jako dobro u Rijeci. Prcić ima dosta turbulencija sa transferom. Odlazi, vraća se i nema kontinuitet dok je Ćivić pouzdan na beku kad god igra. Imamo na toj strani Kolašinca koji igra sjajno. Ovi igrači su pokazali u Ligi nacija da mogu igrati dobro s motivacijom. Ako budu na nivou, bit će dobar rezultat”, tvrdi Prosinečki, prenosi Scsport.

U kuloarima i pojedinim medijima se pojavila informacija da je Robert Prosinečki bio pred angažmanom u Tursku, ali on je to demantovao.

“Nisam dobio nikakvu ponudu iz Turske, pročitao sam, ali to nije tačna informacija”

Pobjede protiv Finske i Grčke nameču se kao imprerativ ukoliko želimo zdržati šanse da se domognu EP.

“Moramo dobiti ove dvije utakmice kako bi u 11. mjesec ušli što bolje. Ima tu materijala, ali je problem da li ćemo se vratiti nakon ovoga.

Kandidata iz Premijer lige sve je manje u posljednje vrijeme, a Prosinečki kaže:

“Dosad niko nije stavljao puno igrača u PL. Ja sam stavljao po četiri, a sada su igrači iz Premijer lige uglavnom u mladoj reprezentaciji.”

Selektor se nada da će i atmosfera biti na nivou, kao jedan od aduta.

“Bitna nam je atmosfera u timu, da li će jedan za drugog dati sve. Moraju imati motiv, nadam se da ćemo vratiti duh kroz ove kvalifikacije. To je nama najbitnije.”

Elvis Sarić i Ervin Zukanović ponovo su se našli na spisku, iako se špekulisalo da su na izlaznim vratima Al Ahliju.

“Zukanović i Sarić su ostali bez trenera, ali sam se čuo s njima. Nisu mi rekli da ih se žele riješiti. “

Iako se očekivalo da će na spisku biti neki novi igrači u odbrani, poput Darija Đumića ili Marina Aničića od toga nije bilo ništa.

“Pratio sam ih. Đumić iz Darmstadta, bio je u reprezentaciji kod Meše. Odigrao je dobro, sačuvali su mrežu i postigao je gol. Pratim ih, odlučili smo se za Kovačevića koji je u Koroni gdje igra dobro. Probat ćemo ovako, a promjena može biti.”

Spisak - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba

Prosinečki je još jednom potvrdio da planira ostati na kormilu Zmajeva do isteka ugovora.

“Imam ugovor, ne znam ni ja do kada. Mislim da je do kraja kvalifikacija. To je i baraž u martu, najvažnije je da vratimo atmosferu, nadam se da ću ostati do kraja ugovora. Moj dolazak je značio da reprezentacija mora na Euro. Postoje dvije vrste trenera. Jedan koji je dobio otkaz, a drugi koji će tek dobiti otkaz i to je tako.”

Novinare je zanimalo da li je možda autoritet selektora došao u pitanje.

“Ne znam da li je autoritet došao u pitanje. Kroz sve utakmice smo nastavili niz, ali imamo problema sa nekim igračima. Na treninzima radimo super, ali ne i na utakmicama. Nije nam jasno zbog čega. Uglavnom, kada se pogleda pet-šest igrača, teško je dobiti bilo koga. Nemamo voljni moment i radili smo sve isto kao i kada smo dobijali utakmice", zaključio je selektor Zmajeva, prenosi Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije