Prosinečki jasan: Šehić je trenutno u prednosti nad Begovićem

N. K.
Prosinečki jasan: Šehić je trenutno u prednosti nad Begovićem
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki
Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je danas u Sarajevu spisak igrača za predstojeće utakmice sa Sjevernom Irskom i Turskom.

Na početku press konferencije selektor Prosinečki prokomentarisao je spisak igrača koje je pozvao za predstojeće susrete, s obzirom na to da je na spisku samo jedno novo ime, a to je povratnik Asmir Begović.

"Osmog oktobra počinju pripreme u Sarajevu.  Neke igrače ćemo odmoriti protiv Turske, i probati nove varijante, da bi dobili i neki drugi nogometaši svoju šansu. Ostaviti ću neke igrače i mladoj reprezentaciji, jer igraju odlučujući meč protiv Portugala. Upravo u ovoj nogometnoj selekciji ima igrača koji se nalaze pred vratima A reprezentacije poput Demirovića, Menala, Čavara…", objasnio je selektor Prosinečki.

Na spisku igrača ponovo se našao i golman Bournemoutha Asmir Begović, ali selektor je otkrio ko je trenutno broj jedan na golu Zmajeva.

"Nakon razgovora kojeg sam imao sa Begovićem, ponovo se našao na spisku i mogu reći da je sada sve u redu i da su mu jasna moja razmišljanja koja sam mu iznio. Šehić je trenutno u prednosti nad njim, jer je bio jedan od naših najboljih igrača u proteklim utakmicama.”, istakao je Prosinečki.

Robert Prosinečki - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Selektor se osvrnuo i na prethodne utakmice Zmajeva.

"Bili smo na pravom nivou, moramo biti zadovoljni, a neke stvari ćemo probati poboljšati. Imamo šest bodova, to je sad najvažnije.", kazao je Žuti.

Rekao je i da će naredni meč protiv Sjeverne Irske biti drugačiji od onog koji se igrao u Belfastu.

"Sjeverna Irska uvijek igra svoju igru. Međutim, ipak se nadam da će na Grbavici biti drugačija utakmica nego u Belfastu. Nakon dužeg vremena reprezentacija igra u Sarajevu. Imamo odlične uvjete ovdje, očekujem i dobar ambijent.", jasan je bio selektor.

Prosinečki se osvrnuo i na potencijalne kandidate.

"Ima još igrača koje pratimo. Koljić ima svoje kvalitete, sigurno da je kvalitetan centarfor, te se nadam da će nastaviti sa dobrim igrama u Rumuniji. Džeko i Bajić imaju prednost nad Prevljakom. Hajrovića pratim, kao i Kolašinca koji će dobiti poziv kada uhvati kontinuit utakmica”, zaključio je Prosinečki.

Podsjćamo, Prosinečki će protiv Sjeverne Irske i Turske računati na sljedeće igrače: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth), Vedran Kjosevski (Željezničar) – golmani; Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Riad Bajić (Basaksehir). 

Okupljanje reprezentativaca BiH zakazano je za 8. oktobra u Sarajevu.

Fudbalski reprezentativci BiH 11. oktobra u Rizeu odigrat će prijateljsku utakmicu sa Turskom, dok će četiri dana kasnije u Sarajevu snage odmjeriti sa Sjevernom Irskom u UEFA Ligi nacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije