Prosinečki otkrio Italijanima: Džeko će biti sretan u Interu

Radiosarajevo.ba
Prosinečki otkrio Italijanima: Džeko će biti sretan u Interu
Foto: Tribune / Prosinečki otkrio Italijanima: Džeko će biti sretan u Interu

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je za italijanske medije o transferu Edina Džeke iz Rome u Inter, kao i budućnosti Amera Gojaka u Italiji.

Prosinečki je u intervjuu za Passioneinter istakao da se raduje što će Džeko prijeći u Inter, za kojeg je naglasio da ima veće šanse za osvajanje trofeja u odnosu na Romu.

“Za mene je Džeko jedan od najboljih napadača svijeta. Zaista mi je drago što odlazi u klub gdje će imati veće šanse da osvaja titule. Inter je veliki klub, s trenerom kao što je Antonio Conte. Džeko je jedan od najboljih napadača sa kojim sam radio i to nije samo zbog toga što ja treniram BiH, već sam i ranije mislio tako. Napravio je velike stvari, gdje god da je igrao, od Wolfsburga do Rome, pa i Manchester Cityja, postigavši veliki broj golova i pokazujući klasu u napadu”, istakao je Prosinečki.

Selektor Zmajeva je otkrio da je već s Dijamantom razgovarao o prelasku u Inter.

“Pričali smo o tome više puta. Čak smo i nedavno govorili o prelasku u Inter. Uz dužno poštovanje prema Romi koja je veliki klub, sada ima veće šanse da osvaja trofeje i postiže više golova. Još uvijek nije previše star, ima pred sobom dvije ili tri godine da igra na najvišem mogućem nivou. Čak mi je i Conte potvrdio da želi Džeku za napadača i očekujem velike uspjehe u Interu”, rekao je Prosinečki i dodao šta Džeko misli o transferu:

“On to doživljava kao veliku šansu da zaigra u većem timu, kako u Italiji, tako i na evropskom nivou. Ako mu daju uvjete kakve želi, transfer će se ostvariti, a za Džeku znam da će biti sretan u Interu”.

Novinare je zanimala i budućnost Amera Gojaka, igrača Dinama, o kojem se priča među čelnicima najvećih klubova Serie A.

"U našem timu ima nekoliko igrača koji već dobro napreduju u vašoj ligi, kao što su Pjanić, Juventusova zvijezda. Zukanović je u Genoi, a Krunić je potpisao za Milan. Jedan od mladih koji predstavlja budućnost ove reprezentacije je Gojak. Mlad je i nadam se da će jednog dana moći igrati u Italiji, jer je Seria A sjajno prvenstvo“, dodao je Prosinečki koji je pohvalio i selektora Italije Roberta Mancinija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije