Prosinečki danas objavljuje spisak: Tri nova imena na Robijevom popisu

A. S.
Prosinečki danas objavljuje spisak: Tri nova imena na Robijevom popisu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Agoniji Roberta Prosinečkog, selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, nikada kraja. Prosinečki će danas u 12 sati objaviti spisak igrača na koje će računati u posljednja dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Italije u Zenici (15. novembar) i u gostima kod Lihtenštajna tri dana kasnije.

U odnosu na mečeve sa Finskom (4:1) i Grčkom (1:2), na spisku selektora Zmajeva bit će tri nova imena.

Pozive za naredna dva duela dobit će Haris Hajradinović, igrač turske Kasimpase i Luku Menala, član slovenačke Olimpije Ljubljana. Treće ime je Dijamant - Edin Džeko, koji nije bio na posljednjem popisu zbog loma jagodične kosti u italijanskom prvenstvu u dresu Rome protiv Cagliarija. 

Agonija nije samo da će se Zmajevi boriti za Euro preko baraža, već što se još ne zna težina povreda Miralema Pjanića i Seada Kolašinca. Prve prognoze, dva sata prije zvanične objave spiska, iz Nogometnog saveza BiH nam govore da će oba biti na Robijevom popisu, ali da se čeka izvještaj povrede zvijezde Arsenala. 

Kolašinac je sinoć u sjajnoj utakmici protiv Liverpoola (5:5) tražio izmjenu jer se žalio na povredu. Engleski mediji su jutros dali šturu informaciju da je Kolainac povrijeđen i da se čeka ljekarski nalaz. 

Isti očekuju i u Nogometnom savezu BiH i u našoj medicinskom timu.

S druge strane, iz Juventusa su kazali da Pjanićeva povreda nije ozbiljna. On je proteklih dana trenirao zajedno sa Higuainom, ali sinoć nijedan od njih dvojice nije igrao u pobjedi nad Genovom (2:1). Pjanić ima povredu mišića, a Higuain glave. 

U svakom slučaju, danas u 12 sati bismo trebali dobiti podrobnije informacije od selektora našeg nacionalnog tima u kakvom sastavu će Zmajevi dočekati dva posljednja duela u kvalifikacijama i šta nas može očekivati u baražu, gdje će BiH vjerovatno završiti, ali još ne zna u kojem krugu timova ćemo završiti. 

Kandidata ima mnogo, a najbliži smo duelima sa Velsom, Slovačkom i Sjevernom Irskom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije