Prosinečki: Blizu smo Divizije A, da igramo s najboljim ekipama u Europi

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Blizu smo Divizije A, da igramo s najboljim ekipama u Europi
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki na utakmici BiH - Sjeverna Irska

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, bio je oduševljen, ali i smiran nakon naše pobjede od 2:0 nad Sjevernom Irskom.

"Znali smo da će biti teška utakmica, da su oni došli ovdje tražiti svoju posljednju šansu. Mislim da su moji momci dali sve od sebe i da im treba čestitati. I pored onih stativa koje su imali, mislim da smo mi zasluženo pobijedili. Publika je bila sjajna i generalno smo zadovoljni, sada čekamo utakmice u novembru", kazao je Prosinečki.

On se osvrnuo i da naš tim ima maksimalni bodovni učinak.

"Imamo jako dobar niz, u posljednjih osam utakmica imamo pet pobjeda i tri remija, tako da imamo dosta samopouzdanja. Igra se za nešto, to je vrlo bitno. Može se ući u A diviziju, igrati se sa najboljim ekipama u Europi. Neki treneri se bune, ali to je zato što igrači standardno igraju za reprezentaciju, nema prijateljskih utakmica. Šta reći poslije devet bodova, moram biti zadovoljan", dodao je Prosinečki.

<iframe frameborder="0" width="640" height="360" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x6vig5d" allowfullscreen></iframe>

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije