Profesor Domazet: Navijanje za Hrvatsku ne mogu mi ogaditi 'navijači' iz Širokog

Radiosarajevo.ba
Profesor Domazet: Navijanje za Hrvatsku ne mogu mi ogaditi 'navijači' iz Širokog
FOTO: Fena / Anto Domazet
Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras će na stadionu Luzhniki u Moskvi odmjeriti snage s Fudbalskom reprezentacijom Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Vatreni će večeras veliku podršku imati i u Bosni i Hercegovini, a nakon što je na društvenim mrežama počela velika rasprava o tome da li treba navijati za Hrvatsku, oglasio se i profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i ekonomski analitičar Anto Domazet.

"Navijam za vatrene i Hrvatsku i to mi zadovoljstvo ne mogu pokvariti "navijači" iz Širokog Brijega ili inih gradova Bosne i Hercegovine koji ispoljavaju mržnju prema zemlji u kojoj žive. Kakvi su Europejci i demokrate Čović i Ljubić najbolje se vidi po plodovima njihove političke misije – stvaraju licemjere i primitivce koji do podne u toj Bosni i Hercegovini prave profite, a popodne pljuju po njoj i rigaju mržnju i netrpeljivost prema ljudima na kojima zgrću bogatstvo.

I neću prestati navijati. Navijam za demokratsku Hrvatsku, zemlju dostignuća u ekonomskom, socijalnom, kulturnom, naučnom, sportskom i inim područjima ljudskog stvaralaštva i sloboda. I ovo dostignuće u finalu Svjetskog prvenstva na sportskom području zaslužuje podršku. I zato navijam, kao što bih navijao i za Srbiju, i za Sloveniju, i za Crnu Goru i za Makedoniju i za Kosovo na putu sličnih dostignuća.

Ne mogu mi to navijanje ogaditi "navijači" iz Širokog Brijega. Jer, sa njihovim podijeljenim i nedorečenim identitetom oni i ja i ne navijamo za istu ekipu i istu reprezentaciju. 

I zato večeras naprijed vatreni, naprijed Hrvatska. I svi vi koji ste navijali za Hrvatsku, nemojte odustati. Hrvatska nije ono što je Široki Brijeg. Niti je demokratska Hrvatska ono što predstavljaju Čović i Ljubić", napisao je profesor Domazet na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije