Prodaja ulaznica za 113. sarajevski prvenstveni derbi počinje u petak

AA
Prodaja ulaznica za 113. sarajevski prvenstveni derbi počinje u petak
Iz Fudbalskog kluba Željezničar objavili su da će prodaja ulaznica za 113. sarajevski prvenstveni derbi zvanično početi u petak u 12 sati, prenosi Anadolu Agency (AA).

Susret 16. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Sarajeva igraće se u nedjelju na stadionu Grbavica sa početkom u 16 sati.

Prodaja će se vršiti u Fan shopu na stadionu 'Grbavica' od 12 do 18 sati. Cijene ulaznica iznosiće pet konvertibilnih maraka za tribinu jug, po deset za tribinu istok i sjever, te 20 za tribinu zapad 'A'. U prodaji će biti i dječije ulaznice po cijeni od četiri KM za tribinu istok i tri za tribinu sjever. Ulaznice će moći kupiti roditelji uz prisustvo djece, te će se na ulazu vršiti kontrola“, kažu iz Željezničara.

Dodaje se da je ulaznice za sjevernu i istočnu tribinu iz sigurnosnih razloga moguće kupiti samo uz pokaz članske karte FK Željezničar, odnosno navijači FK Sarajevo neće biti u mogućnosti kupiti ulaznice za sektor za domaće navijače, niti će im biti omogućen ulaz sa klupskim obilježjima na pomenute dijelove stadiona.

Za navijače FK Sarajevo osigurano je 1.500 ulaznica u sektoru B5 i B6 sjeverne tribine, čiji je kapacitet 1.573 sjedećih mjesta. Prodaja ulaznica za navijače Sarajeva organizovat će se u petak, a detaljnije informacije o prodaji objavit će Bordo klub na društvenim mrežama, navode iz Željezničara.

Vječiti sarajevski derbi trebao bi ponuditi, ako ne kvalitetan, onda barem zanimljiv fudbal, jer su oba tima u vrhu tabele i bodovi su im prijeko potrebni. Nakon 15 odigranih kola Željezničara je na drugom mjestu sa 32 boda, a Sarajevo četvrto sa tri manje. Lider Široki Brijeg ima 34 boda.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije