Procurili detalji ponude za Luku Modrića: Može li zvijezda Reala ovo odbiti?

Radiosarajevo.ba
Procurili detalji ponude za Luku Modrića: Može li zvijezda Reala ovo odbiti?
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić najbolji FIFA igrač za 2018.

Luka Modrić, najbolji nogometaš svijeta i kapiten reprezentacije Hrvatske i veznjak Real Madrida, odbio je prvu ponudu svog kluba za produženjem ugovora s kojim je za tim sa Santiago Bernabeua vezan do ljeta 2020. godine.

Luka Modrić odbio produžiti ugovor s Realom

“Modrić je odbio prvu ponudu produženja ugovora te blagonaklono gleda na Interovu ponudu o prelasku. Čini se da Modrić razmišlja o umirovljenju u klubu s manje pritiska od onoga kakav je u Real Madridu. Prvo Inter, a onda Kina ulaze u planove Hrvata”, informacija je o ponudi koja navodno stiže iz redova milanskog kluba, prenosi Sempre Inter.

Kakva je finansijska moć italijanskog kluba otkad je on u vlasništvu Suning Holdingsa, kineske grupacije koja je vlasnik i Jiangsu Suninga, najbolje će reći izjava igrača koji je trenutno u tom kineskom klubu u koji je stigao iz Intera. Bivši italijanski reprezentativac Eder izjavio je:

“Ako to žele, odmah mogu dovesti Lionela Messija.”

I dok je ta ideja možda i nerealna, ona o Modriću u Interu spominje se već neko vrijeme. Klub u kojem nastupaju trojica Vatrenih - Marcelo BrozovićIvan Perišić i Šime Vrsaljko, s Modrićem bi dobio potvrdu ambicije o velikim snovima.

Istovremeno bi i sam Modrić dobio priliku realizirati ono o čemu piše TeleMadrid, priliku ‘o umirovljenju u klubu s manje pritiska od onoga kakav je u Real Madridu’.

A koliko je ta prilika primamljiva, čitljivo je iz objavljenog na web-stranicama Asa. Ugovor na dvije godine uz plaću od deset miliona eura za sezonu svakako zvuči kao nešto o čemu nije loše razmisliti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije