Allez Les Bleus: Francuska je prvak svijeta u fudbalu, čestitke i Hrvatskoj!

Radiosarajevo.ba
Allez Les Bleus: Francuska je prvak svijeta u fudbalu, čestitke i Hrvatskoj!
Francuska je novi prvak svijeta u fudbalu. Trikolori su u velikom finalu pobijedili Hrvatsku 4:2 na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Bilo je to najefikasnije finale Mundijala u posljednjih 60 godina! Francuzi su poveli u 18. minuti autogolom Mandžukića koji je glavom savladao Subašića nakon nepostojećeg prekršaja nad Griezmannom.

Desetak minuta kasnije izjednačenje: Modrić je izveo slobodan udarac, Mandžukić spustio za Perišića koji je zatresao mrežu Llorisa.

U 37. minuti novo vodstvo Francuske: Perišić je nespretno zahvatio loptu rukom u svom šesnaestercu, a sudija Pitana uz pomoć VAR asistenta pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Griezmann.  

U nastavku su se Francuzi povukli i iz kontranapada vrebali šansu da povećaju rezultat. To im je uspjelo u 59. minuti: Mbappe je počeo akciju, nastavio Griezmann, a završio Pogba za 3:1.

Šest minuta kasnije majstorija Kyliana Mbappea koji je s 20-ak metara savladao Subašića i povećao na 4:1.

Činilo se da bi Hrvatska mogla doživjeti (nezasluženu) katastrofu, ali to se nije desilo. U 69. minuti katastrofalno je pogriješio kapiten francuske reprezentracije – golman Lloris – što je iskoristio Mandžukić i smanjio na konačnih 4:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije