Ko je plasirao glasine da Musemić odlazi iz FK Sarajevo, a dolazi Čustović?

Radiosarajevo.ba
Ko je plasirao glasine da Musemić odlazi iz FK Sarajevo, a dolazi Čustović?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić/Arhiva

Husref Musemić, najtrofejniji trener u historiji FK Sarajevo, ostaje na kormilu koševskog ligaša i u narednom periodu, uprkos određenim špekulacijama da bi ga nakon utakmice sa Veležom mogao naslijediti Adnan Čustović.

U Bordo klubu je uvijek zanimljivo. Čak i kada za to nema nikakve potrebe, često puta se znala stvoriti atmosfera vještačke krize, koja je nerijetko kulminirala u određenom periodu.

Gotovo od ljeta traju špekulacije da se Husrefu Musemiću sprema otkaz. Tako se tokom dana u kuloarima glasno spominjalo da je već sve gotovo i da će trofejni stručnjak nakon Mostara i gostovanja Veležu postati "bivši".

Navodno, trebao ga je zamijeniti Adnan Čustović, nekadašnji bh. reprezentativac i mladi stručnjak koji je proteklih godina radio u nekoliko belgijskih klubova, a od avgusta je slobodan.

Adnan Čustović, nekada napadač BiH danas trener - undefined

Foto: Twitter: Adnan Čustović

Neko je, možda čak i iz klupskog rukovodstva, pustio tu glasinu. Rekli bismo zlonamjernu, jer Sarajevo se nalazi u bitnom dijelu šampionata. Pred bordo sastavom su tri jako važne utakmice, uključujući i gradski derbi, koji će odrediti startnu poziiciju na proljeće u borbi za titulu, piše SCSport.

Najmanje što Sarajevu treba u ovome trenutku su špekulacije o statusu Husrefa Musemića i skretanje fokusa na stvari koje se ne tiču terena.

Iz PR službe FK Sarajevo jasno su nam poručili da su te špekulcije potpuno neutemeljene.

"U momentu klub se priprema za predstojeću utakmicu sa Veležom, te bilo kakvi navodi o smjeni trenera nisu tačni", tvrde iz FK Sarajevo.

Ipak, ostaje pitanje ko je plasirao glasine da će Čustović zamijeniti Musemića na klupi Sarajeva, u vrlo osjetljivom periodu sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije