Šest golova u remiju Rusije i Španije, Njemačka izvukla remi protiv Francuske

Radiosarajevo.ba
Šest golova u remiju Rusije i Španije, Njemačka izvukla remi protiv Francuske
Pored duela Irska - Danska koji je odlučivao o putniku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine, večeras je odigrano još nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica.

Rusija je u St. Petersburgu dočekala reprezentaciju Španije, a gledaoci su mogli vidjeti fantastičnu fudbalsku predstavu. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Albe, dok je Ramos u 35. s bijele tačke povisio na 2:0.

Rusija se vratila golovima Smolova u 41. i Mirančuka u 51. minuti utakmice. Već u 53. Ramos je novim golom iz jedanaesterca vratio prednost Španiji. Konačnih 3:3 postavio je Smolov u 70. minuti susreta.

Holandija je s 3:0 slavila u Bukureštu protiv Rumunije. Golove za goste postigli su Depay (47), Babel (56) i De Jong (81). Belgija je s 1:0 u Brižu slavila protiv Japana našeg Vahida Halilhodžića. Jedini pogodak za Belgiju postigao je Lukaku u 72. minuti.

Njemačka i Francuska remizirale su u Kolnu rezultatom 2:2. Gosti su poveli golom Lacazettea u 33. minuti. Izjednačio je Werner u 11. minuti drugog poluvremena, a prednost Francuskoj svojim drugim golom na utakmici vratio je Lacazette u 71. minuti susreta. Konačnih 2:2 postavio je Stindl u 93. minuti susreta.

Austrija je na Ernst Happel stadionu u Beču slavila protiv Urugvaja s 2:1. Domaćin je poveo već u petoj minuti golom Sabitzera. Izjednačio je Cavani pet minuta kasnije. Pobjedu Austriji donio je u 87. minuti susreta Schaub.

Wales je u Cardiffu dočekao reprezentaciju Paname koja će naredne godine u Rusiji debitovati na Svjetskom prvenstvu. Velšani su poveli u 75. minuti golom Lawrencea, a konačnih 1:1 postavio je Cooper u 93. minuti utakmice. 

Engleska je na Wembleyu dočekala Brazil, a duel u Londonu završen je bez golova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije