Trener Celtica otkrio ko je po njegovom mišljenju najbolji fudbaler Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Trener Celtica otkrio ko je po njegovom mišljenju najbolji fudbaler Sarajeva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Scott Brown

Meč prvog pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Celtica na rasporedu je sutra na Koševu, odnosno na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pred sutrašnji susret, ekipa Celtica održala je press konferenciju za medije...

"Imali smo dobru predsezonu, dobro smo putovali i idemo pogledati stadion. Teško je govoriti o ciljevima u Europi. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti. Počinjemo rano, ali uraditi ćemo sve što je potrebno da idemo u Ligu prvaka. Mislim da ova ekipa zaslužuje da igra u grupnoj fazi Lige prvaka. Nekada smo išli direktno u grupnu fazu, ali to se sada promijenilo. Za mene je veliko da igramo protiv najboljih na svijetu, a ovo je put do toga. Dosta igrača dolazi u Celtic zbog toga što žele igrati u Ligi prvaka. Prije nekoliko sezona igrali smo s PSG-om, Barcelonom i to je ono što svi igrači žele", kazao je Scott Brown kapiten Celtica.

Kako kaže, igrači Sarajeva su jako snažni fizički, igraju direktno, te u Bordo klubu ima igrača koji mogu igrati box to box igru i postići pogodak iz svake situacije.

Neil Lennon menadžer Celtica je kazao na početku da je zadovoljan formom svojih igrača s obzirom na to d aje tek početak sezone.

"Odradili smo pripreme u Austriji. Grupna faza Lige prvaka je fantastična i to je ono što želimo. Dobili smo teškog protivnika u prvom pretkolu. Liga prvaka nama znači puno. Imamo osam utakmica do toga cilja. To je praktično četvrtina sezone, put je težak. Zadnja linija Sarajeva je jako dobra, štoperi i desni bek. Svjesni smo kako je ovo teška utakmica. Spremili smo se najbolje što smo mogli. Idemo korak po korak. Čak i u ovom prvom pretkolu čeka nas težak zadatak. Sarajevo nije loša ekipa, očekuje nas i napeta atmosfera. Većina ovih igrača je spremna da igra fudbal u grupnoj fazi. Nismo trenirali zbog toga što smo odradili trening kući i to je odluka koju smo donijeli ranije i nešto na šta smo već navikli ranije. Rano je da uzimamo ulogu favorita. Ne uzimamo ništa zdravo za gotovo. Igraju se dvije utakmice. Želimo odnijeti dobar rezultat kući, gdje će nam biti lakše da igramo. Bosna i Hercegovina ima talentovane igrače. Kada samo pomislite na Džeku i Pjanića... Veliki sam obožavatelj igrača iz BiH", kazao je Lennon.

Menadžer Celtica smatra da je Ahmetović najbolji fudbaler Sarajeva.

Podsjećamo, Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka odmjeriti snage sa škotskim prvakom Celticom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije