Premijer Novalić posjetio Fudbalski klub Velež

Radiosarajevo.ba
Premijer Novalić posjetio Fudbalski klub Velež
Foto: Starmo.ba / Susret Hasića i Novalića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u pratnji ministra unutrašnjih poslova u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Aljoše Čampare posjetio je danas Fudbalki klub Velež, javlja starmo.ba.

Delegaciju Vlade FBiH dočekali su predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić, direktor Džemil Šoše, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, uz prisustvo predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, Šerifa Špage, te savjetnika predsjednice Federacije BiH, Salema Marića.

"U zadnje vrijeme vidimo da Velež ide jako dobrim stopama, stabilizira se u svakom pogledu, rezultatskom prije svega, što je najvažnije, a vidimo kad smo obišli aktivnosti na stadionu da i u građevinskom i svakom drugom smislu Velež raste", izjavio je nakon sastanka Novalić i dodao:

"Stojimo na raspolaganju da ćemo pratiti Velež na tom putu i pomagati Velež, kao što uostalom pomažemo i neke druge institucije koje na nekim područjima jako puno znače", rekao je također premijer Novalić.

On je najavio da će Vlada FBIH, ili direktno ili preko Grada Mostara, pomagati Veležu infrastrukturno "da dođe u formu da zadovoljava sve evropske standarde za utakmice".

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić uručio poklon-sliku sa motivima Mostara.

"Naravno, naše želje i realne mogućnosti Federacije su u jednoj nesrazmjeri, ali ako vam neko kontinuirano u ovom našem rastu pomaže i znate da ga imate iza sebe, onda možete nešto planirati i biti sigurni da ćete dobiti taj novac i tu pomoć", rekao je uz ostalo Hasić, istakavši kako je Vlada FBIH posljednjih godina partner Veležu u svakom projektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije