Premijer liga: Rođeni imaju imperativ pobjede, Sarajevo favorit protiv Slobode

Radiosarajevo.ba
Premijer liga: Rođeni imaju imperativ pobjede, Sarajevo favorit protiv Slobode
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa utakmice NK Čelik - FK Sarajevo

Četiri utakmice trećeg kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će se danas, a najviše pažnje privlači duel Sarajeva i Slobode na Koševu.

Velež u Mostaru dočekuje Čelik, a s obzirom na to da nema nijedan bod iz prva dva kola za Rođene pobjeda u ovom susretu je imperativ. Ibro Rahimić, trener mostarskog kluba, najavio je da bi od prve minute trebao zaigrati Fajić, koji više nema problema sa povredom, dok su Mandžuka i Cvijanović radili prema posebnom programu, tako da je teško za očekivati da zaigraju.

S druge strane sigurno će biti promjena u Čeliku i od prve minute će vjerovatno zaigrati Raguž, Okić i Grahovac. Vraća se i Resić nakon suspenzije, a problem je to što se povrijedio veznjak Dedić.

Zvijezda 09 je u skoro istoj situaciji kao i Velež, a danas dočekuju Mlaodst iz Doboja kod Kaknja. Klub iz Etno sela Stanišić upisala je dva poraza na početku sezone, iako su odigrali dobro. Mladost nakon poraza od Željezničara u prošlom kolu želi napraviti dobar rezultat u Ugljeviku, a to je pobjeda.

Svoj prvi međusobni duel odigrat će Tuzla City i Borac. Tuzla City je ušla u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala u sezoni 2017/18, kada su se zvali Sloga Simin Han, a tada je Borac ispao u Prvu ligu Republike Srpske. Tako će večeras po prvi put odmjeriti snage ova dva kluba.

Jedan od derbija kola odigrat će Sarajevo i Sloboda na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase. Bordo klub će biti mnogo oslabljen za ovaj susret, jer trener Husref Musemić na raspolaganju neće imati Aahmetovića, Rahmanovića, Stanojevića, Oremuša, Hodžića, Dupovca i Pidru. U redovima Slobode pod upitnikom su samo Bekrić i Ristić.

Sloboda na Koševo dolazi bez iakkvog pritiska, a u prva dva kola ostvarili su četiri boda. S druge strane Sarajevo je pomalo i umorno, zbog igranja u Evropi, a bordo klub naredne sedmice u četvrtak očekuje i prva utakmica trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova.

Treće kolo, BH Telecom Premijer liga BiH, subota:

17:30 Velež – Čelik

17:30 Zvijezda 09 – Mladost 

20:00 Tuzla City – Borac 

20:30 Sarajevo – Sloboda 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije