Široki i Željezničar oduševili na Pecari, Zrinjski razbio Borac

Radiosarajevo.ba
Široki i Željezničar oduševili na Pecari, Zrinjski razbio Borac
Foto: FK Željezničar / Široki Brijeg - Željezničar

Odigrane su posljednje dvije utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a svoje duele odigrali su sarajevski Željezničar i mostarski Zrinjski.

Široki Brijeg i Željezničar odigrali su ljepoticu kola na stadionu Pecara. Domaćin je poveo već u drugoj minuti susreta, a strijelac je bio Enin. Brzo se vratio Željezničar. Samo četiri minute kasnije Krpić je pogodio za izjednačenje.

Široki Brijeg je na 2:1 povisio u 23. minuti susreta. Precizan s bijele tačke bio je Toni Jović. Devet minuta kasnije Širokobriježani su došli do dva gola prednosti. Nakon centaršuta precizan je bio Kvesić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 3:1 za domaće.

Plavi su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje, a na 3:2 u 63. minuti susreta smanjio je Mladen Veselinović. U 74. minuti susreta Ermin Zec je pogodio za 3:3 i veliko slavlje navijača ekipe s Grbavice. Ostalo je do kraja susreta 3:3. 

U drugom susretu večeri mostarski Zrinjski je na stadionu Pod Bijelim Brijegom ugostio Borac iz Banja Luke. Prvih 45 minuta završeno je rezultatom 0:0, a onda su Plemići preko Lendrića, Čurjurića i Šovšića od 48. do 51. minute susreta uspjeli postići tri pogotka. Konačnih 4:0 postavio je Govedarica u finišu susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije