Radnik "ispoštovao" Sarajevo u Mostaru: Bordo tim na korak do titule

Radiosarajevo.ba
Radnik "ispoštovao" Sarajevo u Mostaru: Bordo tim na korak do titule
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa meča Sarajevo - Zrinjski

Odigrane su tri utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije je svakako bilo u Mostaru gdje su snage odmjerili aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski i Radnik iz Bijeljine. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Nakon prvih 45 minuta susreta u Mostaru je rezultat bio 0:0, a onda su počela uzbuđenja u drugom dijelu susreta. U 56. minuti utakmice pogodio je Gojković. Radnik je potom krenuo svim silama u napad, a gosti su do izjednačenja došli u 73. minuti susreta. Strijelac je nakon asistencije Hadžića bio Maksimović.

Samo dvije minute kasnije penal za Zrinjski. Protestovali su fudbaleri Radnika, ali uzalud. Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku, Filipović je namjestio loptu, a njegov udarac odbranio je Lučić.

Samo četiri minute kasnije novi pogodak za goste, ali je Peljto još jednom razočarao gostujuće igrače. Dosudio je prekrašj nad golmanom Zrinjskog. U 80. minuti sjajna prilika za Đelmića, ali Soldo je ovaj put siguran. Ostalo je do kraja susreta 1:1.

Sarajevo sada ima šest bodova više od Zrinjskog tri kola prije kraja, a s obzirom na to da Bordo tim ima bolji međusobni duel, Sarajevu su u preostale tri utakmice (Tuzla, Zvijezda, GOŠK) potrebna tri boda za šampionsku titulu.

U druga dva susreta Široki je demolirao Slobodu rezultatom 4:0, dok je Krupa bila bolja od Zvijezde 09 rezultatom 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije