Sloboda razbila Sarajevo, Metalleghe šokirao Zrinjski, Plavi bolji od Radnika

Radiosarajevo.ba
Sloboda razbila Sarajevo, Metalleghe šokirao Zrinjski, Plavi bolji od Radnika
Spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Odigrano je 22. kolo, a u derbiju kola Sloboda je na Tušnju slavila protiv Sarajeva.

Željezničar - Radnik 2:0

Fudbalski klub Željezničar dočekao je na stadionu Grbavica bijeljinski Radnik. Treći je to duel ove dvije ekipe u posljednjih deset dana. Nakon dva susreta u Kupu Bosne i Hercegovine, snage su odmjerili i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prvu ozbiljniju priliku Plavi su imali u 13. minuti susreta. Zeba je centrirao sa lijeve strane, pronašao Stevanovića na drugoj stativi, ali napadač Plavih šutira pored gola Lučića. U 18. minuti prvi udarac gostiju prema golu Kjosevskog. Šutirao je Stojanović s 20-ak metara, ali pored lijeve stative Kjosevskog.

Željezničar ponovo prijeti u 23. minuti susreta. Šutirao je Marković s 20-ak metara, ali samo preko prečke gola Mladena Lučića. Marković je u novoj prilici deset minuta kasnije. Fantastično je centrirao Zeba, a udarac glavom veznjaka Plavih sjajno brani Lučić.

Nakon novog centaršuta Zebe pokušava Semir Kerla, ali je Lučić opet uspješniji od fudbalera Željezničara. Željezničar je do vodstva došao u 41. minuti susreta. Stevanović je asistirao, Zeba propustio loptu, a Goran Zakarić matirao Lučića. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Željezničara rezultatom 1:0.

Plavi prijete preko odličnog Zebe u 67. minuti susreta, ali je Lučić zaustavio njegov udarac. U 81. minuti Stevanović je prošao po desnoj strani, prevario Lučića, ali je odbrana Radnika uspjela otkloniti opasnost. Pobjedu Željezničara ovjerio je Ivan Lendrić u 93. minuti susreta nakon asistencije Srđana Stanića. 

Sloboda - Sarajevo 3:0

Sloboda je na stadionu Tušanj dočekala Fudbalski klub Sarajevo. Tuzlaci su zaprijetili već u trećoj minuti susreta. Šutirao je Zilkić, ali pored gola Pavlovića. Nakon početne inicijative Slobode, Sarajevo se uspjelo osloboditi pritiska, ali je odbrana Slobode u dva navrata uspjela spriječiti napadače Sarajeva da iskoriste centaršuteve Harisa Duljevića.

Bordo tim je opet zaprijetio u 24. minuti utakmice. Duljević je uposlio Sarića koji šutirao preko prečke Hadžićevog gola. Sarajevo prijeti u 30. minuti susreta. Tri fudbalera Slobode promašila su loptu, a Škahić u posljednji trenutak izbacuje ispred Ahmetovića.

Sloboda dolazi do vodstva u 41. minuti susreta. Zilkić je centrirao, pogodio jednog fudbalera Sarajeva u ruku, a precizan za vodstvo Crveno-crnih bio je Asim Zec. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imala je Sloboda. Šutirao je Kalezić, ali je Pavlović na mjestu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Tuzlake.

U drugoj minuti nastavka nova prilika za Slobodu. Nakon greške Pavlovića pokušao je Tandir, ali nije bio precizan. Već u narednom napadu Tandir je uspio zatresti mrežu Pavlovića i donijeti veliku prednost ekipi s Tušnja. U 55. minuti Sarajevo prijeti preko Ahmetovića koji loše šutira glavom i rezultat na Tušnju ostaje isti.

Sloboda do trećeg gola dolazi u 67. minuti susreta, a mrežu Sarajeva zatresao je danas odlični Almedin Zilkić. Sarajevo prijeti u 71. minuti susreta. Nakon centaršuta Husejinovića Amer Bekić šutira glavom pored gola Hadžića. Sarajevo potom prijeti dva puta preko Ahmetovića, ali se rezultat na Tušnju ne mijenja. Ostalo je do kraja 3:0 za Slobodu. 

Čelik - Mladost 2:2 

Čelik je na stadionu Bilino polje dočekao Mladost iz Doboja kod Kaknja. Gosti su do vodstva došli u osmoj minuti susreta. Aladin Šišić je matirao Branislava Ružića i donio prednost ekipi Husrefa Musemića. Radost gostiju trajala je samo četiri minute. Izjednačenje Čeliku donio je Pezer nakon asistencije Karića.

Mladost do novog vodstva dolazi u 59. minuti susreta. Maksimović je odigrao dupli pas sa Ramovićem i pogodio mrežu Ružića. U 74. minuti Zeničani dolaze do novog izjednačenja. Pogodak za Čelik postigao je Joco Stokić nakon udarca sa 20-ak metara od gola Mladosti. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta. 

Zrinjski - Metalleghe 0:2 

Nakon prvih 45 minuta igre na stadionu Pod Bijelim brijegom nije bilo golova. U 49. minuti šok za domaće. Zeba je matirao Pirića i donio veliku radost ekipi iz Jajca. Plemići su mogli do izjednačenja u 59. minuti susreta, ali je Fejzić odbranio jedanaesterac.

Gosti iz Jajca u 73. minuti susreta postižu i drugi pogodak na susretu. Domaći nisu iskoristili jedanaesterac, ali gosti jesu. Svoj drugi pogodak na susretu postigao je Emir Zeba. Ostalo je do kraja 2:0 za goste iz Jajca. 

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Željezničar - Radnik 2:0 

Sloboda - Sarajevo 3:0 

Zrinjski - Metalleghe 0:2 

Čelik - Mladost 2:2 

Vitez - Krupa 0:0 

Široki Brijeg - Olimpic 0:0 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije